26.03.2017 година
Б
иопрогноза
  42  |   0  
Биопрогноза за периода 24-30 март
Зачестяват оплакванията от болки и чувство за дискомфорт в епигастриума при хора с язвена болест. Основно те са свързани с обичайното обостряне на заболяването по това време на годината. Това налага стриктното спазване на диета, бедна на пържени, пушени и пикантни ястия, а също и на кафе, алкохол и газирани напитки. На хората с язва, а и с гастрит, фитотерапевтите препоръчват за пиене чай Гастро Фитолек. Съдържащите се в него листа от мента и папая, стръкове от жълт кантарион, цветове от лайка и невен и други билки подобряват храносмилането, облекчават възпалението и болката, ускоряват процесите на заздравяване на язвата и спомагат за постепенно премахване на оплакванията от газове, киселини и стомашен дискомфорт. За увеличаване на лечебния ефект на чая ще спомогне прибавянето към всяка чаша на по 15-20 капки клеева тинктура с жълт кантарион. Освен че упражнява противовъзпалителен и епителотоничен ефект, тази тинктура унищожава директно бактериите, сочени за един от главните виновници, както за язвената болест, така и за гастрита. Новолунието на 28.03. в съчетание с налегналата вече мнозина пролетна умора, може да провокира намалена способност за концентрация и намалена работоспособност при много от хората с по-чувствителна нервна система. Добър енергизиращ ефект упражняват умерените по времетраене и интензивност физически натоварвания, особено ако са последвани от контрастен душ на тялото или от обтриване на последното с хавлиена кърпа, напоена с хладка вода. Със същата цел е препоръчително да се консумират повече плодове и зеленчуци, пълнозърнасти храни, ядки и семена. При необходимост може да се прибегне до приемане на чайове и хранителни добавки, съдържащи жен-шен, гинко билоба, елеутерокок, глог, пчелно млечице, витамин С и др.
23.03.2017 г. / д-р ДАРИНКА РУСЕВА, специалист по вътрешни болести и хомеопатия, GSM 0888 718439, www.phytolek.com
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2017