23.11.2014 година
Р
ецепта на деня
Пиле, задушено в бира
Продукти: • 1,5 кг пилешко месо • 250 г гъби • 2 глави червен лук • 3 скилидки чесън • 200 мл светла бира • 1 филия сух хляб • 70 г масло • 1-2 с. л. захар (може и без нея) • 1 с. л. оцет • 1 к. л. горчица • 1/2 настъргано индийско орехче • 1-2 к. л. смлян черен пипер •... [още]
Ш
ведска маса
Трайни соленки
Продукти: • 250 г маргарин • 500 г кисело мляко • 150 г настъргано краве сирене • 1 ч.л. сол • 5 пакетчета амонячна сода • 800 г брашно За намазване: • 2 жълтъка • 1 с.л. олио • 1 с.л. вода • половин ч.л. червен пипер • ким Начин на приготвяне: Разтопявам... [още]
Б
ългарският вкус
Пържени кебапчета
Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г кайма • 2 яйца • 3 с.л. галета • 1 ч.ч. кисело мляко • смлян кимион, черен пипер, сол • галета за овалване • олио за пържене Начин на приготвяне: Омесваме добре каймата с яйцата, галетата, сол, черен пипер и кимион на вкус и оставяме за... [още]
К
улинарен глобус
Неаполитанска супа с дреболии
Продукти: (за 4-5 порции) • 400 г пилешки или агнешки дреболии • 300 г различни зеленчуци /праз, моркови, целина, лук, картофи/ • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. краве масло • магданоз, кашкавал • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме дреболиите и ги сваряваме в лек... [още]

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2014