31.05.2016 година
Р
ецепта на деня
Раклети
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ги на половинки по дължина и ги нареждаме в намаслена тавичка. Нарязваме сиренето на тънки фил... [още]
Ш
ведска маса
Мед от глухарчета
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се оставят да пренощуват в съда, в който са варени. На следващия ден се прецеждат през цедка, цветовет... [още]
Б
ългарският вкус
Агнешка главичка с чесън
Продукти: • 1 агнешка главичка • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • 1 ч.л. червен пипер • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Измиваме главичката и я заливаме със студена вода. Варим я около 1 час. След като изстине, я обезкостяваме. Изв... [още]
К
улинарен глобус
Кюфтенца по гръцки
Продукти: • 3 филии сух бял хляб, без кората • 1 кг смляно месо (говеждо или телешко) • 1 ч.л. оцет • 1 яйце • 1/4 ч.ч. ситно нарязан пресен джоджен или 1 с.л. сух • 1-2 ч.л. риган • 4-5 ситно нарязани скилидки чесън • 2-3 с.л. брашно • сол • зехтин за пържене Начин на... [още]

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2016