12.12.2017 година
Р
ецепта на деня
Печени свински джоланчета
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме кожата на джоланчетата на ромбове и ги натриваме с подправки. Загрява... [още]
Ш
ведска маса
Саздърма от свинско месо
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината. Посоляваме и прибавяме дафиновите листа - разбъркваме сместа и като изстине я наливаме в буркани, ... [още]
Б
ългарският вкус
Бахур
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар • 2 ч. л. черен пипер Начин на приготвяне: Накълцваме на ситно месото, белия и черния дроб,... [още]
К
улинарен глобус
Пинджур
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. сол Начин на приготвяне: Изпичаме и обелваме чушките и патладжана. Бланшираме доматите във... [още]

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2017