07.10.2022 година
1564339898.swf
К
озметика
 3159 |  3 
Епилацията – как и за колко време?
Толкова сте заета, че не можете да отскочите до козметичката си, за да ви епилира, а положението е направо критично. Налага се да се справите със собствени сили и в домашни условия. На кой точно метод за обезкосмяване да заложите? Зависи от времето, с което разполагате.

3 минути: Вземете самобръсначката

Това е най-достъпният и бърз начин, затова се прилага от повечето жени. Ще ви отнеме само 3 минути, и то докато си вземате душ. Космите обаче се срязват по диагонал, затова ще ви се сторят по-твърди, когато прораснат след 4 дни - всички едновременно. Самобръсначката се препоръчва най-вече за космите под мишниците, но където и да я приложите, трябва да сте поне малко от малко сръчни, иначе ще вземете да се порежете. И още нещо - избягвайте бръсненето „на сухо", тъй като пяната или сапунът омекотяват косъма и улесняват плъзгането на ножчето.
Нашият съвет: След като приключите, непременно хидратирайте кожата си с крем или тоалетно мляко. Сменяйте ножчетата на всеки 10 бръснения и помнете, че при наличието на пъпки и прекалено изпъкнали вени методът е противопоказан.

10 минути: ориентирайте се към депилатоара

Във вид на гел или крем, той разрушава космите за не повече от 10-ина минути, без обаче да ги атакува в корените. След като го отмиете под душа, можете да не се притеснявате в продължение на 1 седмица. При прилагането на депилатоар кожата остава нежна, а космите прорастват със заоблени връхове, което ги прави по-меки на пипане. Този начин за епилиране обаче е забранен на жените със свръхчувствителен епидермис, понеже може да предизвика алергични реакции, особено в деликатната зона на подмишниците. За да си нямате неприятности, направете проба ден преди това.
Нашият съвет: Преди и след отстраняването на нежеланото окосмяване не слагайте дезодорант и избягвайте автобронзантите, способни да предизвикат зачервяване и сърбеж. Никога не използвайте депилатоар, след като сте била на плаж.

15 минути: на помощ идва електрическият епилатор

Той ви обещава 3 седмици спокойствие, тъй като отскубва космите от корен, без да травмира кожата подобно на кола-маската. Идеално решение за краката и сравнително болезнено за зоната под мишниците и триъгълника. Електрическият епилатор е много практичен, понеже може да се вземе на път, освен това е в състояние да отстрани и най-късите косъмчета. За да постигнете наистина перфектен резултат, прокарвайте го по няколко пъти на едно и също място, което означава, че „обработването" само на краката ще продължи 15 минути.
Нашият съвет: В момента, в който свършите, нанесете крем или тоалетно мляко с овлажняващ ефект. Най-добре е да се епилирате, след като вземете топла вана, която ще разтвори порите и съответно ще намали силата на болката. Препоръчва се и предварителен пилинг, гарантиращ, че израствайки отново, косъмчетата няма да се забият под повърхността на кожата.

20 минути: изберете кола-маската

Тя изтръгва космите от корен и те не се показват в продължение на 3 - 4 седмици, тъй като 20-минутната процедура прекъсва цикъла на растежа им. Кола-маска-та е подходяща най-вече за краката и за тези места от тялото, където космите не са прекалено дълги.
Нашият съвет: Отстранете остатъците с вода или някакво масло (в зависимост от упътването) и нанесете регенериращ крем. Трябва да знаете, че този начин на епилиране отстранява както мъртвите клетки, така и защитния повърхностен слой на кожата.
08.05.2013 г. / Татяна Стоянова
Най-четеното в "Козметика"
Коментари (3)
Коментари От: aedibt  10:05  пeтък, 17 май 2013 г.Докладвай обиден коментар 
cRlouG a href="http://wowhpbcwfjga.com/"wowhpbcwfjgaa
 
Коментари От: Zaylin  08:26  четвъртък, 16 май 2013 г.Докладвай обиден коментар 
This is the pefecrt post for me to find at this time
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022