07.10.2022 година
1564339898.swf
К
озметика
 2675 |  0 
Козметика и ... вредни навици
Има толкова много неща, които правим не както трябва просто защото не знаем как. Отървете се веднъж завинаги от лошите привички, вредни за красотата.

Пробвате фон дьо тен на ръката си

Когато си купуваме фон дьо тен, обикновено го опитваме на ръката или на китката. Цветът на кожата там е близък до този на лицето. Близък, но не и същият: по-тъмен е на ръката и по-светъл на китката, която много по-малко се излага на светлината. За да избегнете грешки, най-сигурно е да пробвате фон дьо тена в основата на палеца от страната на дланта. Подобен е и проблемът с червилото. За да не докосвате устните си с тестера, изпробвайте го върху възглавничката на някой от пръстите си: добре оросено с кръв и богато снабдено с нервни окончания място, което съответства на цвета на устните ви.

Постоянно сменяте кремовете за лице

Обикновено след няколко седмици започва да ви се струва, че кремът вече няма ефект. Това, че не забелязвате промени, не значи, че продуктът не действа. Същото е, когато се возиш в кола: в началото усещаш ускорението, а после вече не обръщаш внимание на скоростта, но продължаваш да се движиш. И
понеже кожата изглежда много по-добре след положените грижи, разликата не е толкова фрапантна, както в началото на употребата на новия продукт.

Нанасяте маска върху непочистена кожа

Съставките на готовите маски са силно , концентрирани, тъй като трябва да въздействат бързо. Ако кожата не е почистена, ефектът ще е ограничен. Най-добре е, след като се разгримирате, да си направите пилинг, който отстранява мъртвите клетки. Кожата става по-мека и гладка и позволява хомогенно нанасяне
на маската.

Скубете веждите отгоре

Можете да оформите красиво веждите си и без чужда помощ, ако спазвате няколко правила. Най-важно е да не пипате горната им част. Вярно е, че тази операция увеличава оптически челото, но смалява очите. Погледът става по-остър и губи женствеността си. Освен това над веждите израстват по-дебели косми, които плъзват по челото.

Ползвате един и същ шампоан

След известно време косата привиква към активните съставки и ефектът вече не е същият. Всъщност в тази област няма правила. Достатъчно е да наблюдавате внимателно косата си. В деня, в който забележите, че й липсва блясък или че е прекалено суха, след като сте я измили с шампоана, който преди три дни я е направил блестяща от здраве, сменете го в зависимост от реакцията. Специалистите съветват да редувате три различни шампоана - овлажняващ, тонизиращ и подхранващ.

Разгримирате очите си заедно с останалата част от лицето

Внимание! Очите изискват специално отношение, специфичен продукт и най-вече точни жестове. Кожата на клепачите е много по-фина от тази на останалата част на лицето, затова от прекалено мазни тоалетни млека можете сутринта да се събудите с подпухнали очи. Трябва да използвате специален продукт за разгримиране на очите с неутрално рН, идентично на сълзите. Що се отнася до жестовете, сте изправени пред две възможности: да поставите върху очите памук, напоен с почистващ продукт, като потупвате лекичко и плъзгате отгоре надолу, или да разгримирате директно с пръсти, мигла по мигла, като използвате гелообразна формула. В никакъв случай не бива да търкате, тъй като ще изскубете миглите си. А те за разлика от косата не израстват наново.
27.05.2012 г. / Лилия Янкова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022