31.05.2023 година
1564339898.swf
М
ода и красота
 2878 |  0 
Как да се подстрижем
Много дълга, безформена, безжизнено увиснала - от няколко дни, щом погледнете косата си в огледалото, имате желание да се подстрижете нула номер. Внимание, ситуацията крие много опасности. Размислете, преди да нахлуете в първия попаднал ви фризьорски салон, за да не съжалявате за решението си дълги седмици и месеци. Разбира се, през студените дни, когато не само се чувстваме, но и изглеждаме уморени, а настроението ни е паднало право в петите, първото нещо, за което се сещаме, е промяна в прическата, при това промяна към драстично скъсяване. Вярно е, че коафьорът е в състояние да направи чудеса за външността ни, но е вярно и това, че ефектът от подстригването може да се окаже точно обратен на очаквания.

Десет златни правила ще ни помогнат да се предпазим от почти непоправими грешки

1. Никога не се подстригвайте, ако сте в мрачно настроение. По-добре се утешете с вкусен сладкиш или нова дреха, а скъсяването на косата отложете за след два-три дни.
2. Разгледайте няколко списания и каталози с прически. Изберете тази, която най-много ви харесва, но никога не очаквайте, че ще изглеждате точно така. Просто защото косата, чертите на лицето и излъчването ви са различни от тези на манекенката. Снимката ще послужи, и то добре, като отправна точка за фризьора ви.
3. Ако имате време, влезте в магазин за перуки и си сложете няколко. Освен че ще се забавлявате, от пробите ще разберете какво точно не ви отива.
4. Да приемем, че кризата на отчаяние от живота и от себе си е преминала, но вие все още искате да се подстрижете. Запишете си час при реномиран фризьор и идете облечени, както обикновено ходите във всекидневието. Така ще дадете възможност на професионалиста да съобрази прическата с вашия стил.
5. По време на разговора с фризьора си му кажете много точно какво очаквате от прическата, бъдете максимално естествена и не се правете на това, което не сте.
6. Трябва да сте наясно, че ако имате тежка и права коса, от нея няма да се получат къдрици като на Джулия Робъртс. Друго фризьорско правило гласи, че фината и тънка коса не е подходяща за строго геометрични прически.
7. Опасявайте се от прекалено радикалните промени. Не минавайте от дълго до кръста към момчешки късо. Най-добре е първо да скъсите косата си до раменете и едва след месец-два да продължите с подстригването, стига да ви отива и да ви харесва новият облик.
8. Ако идеята да си скъсите косата едновременно ви привлича и плаши, не се мразете заради нерешителността. Поискайте от фризьора си само леко да ви филира и заложете на промяна в цвета с изсветляване или кичури тон в тон. Във всички случаи леко подкъсената и освежена като цвят коса ще ви създаде търсеното усещане за промяна.
9. Щом сте свикнали да ходите с плътен бретон, зад който да криете несигурността в себе си, не го отрязвайте - психологическите последици са непредвидими. По същата причина не бива изведнъж да заменяте правата коса със ситни къдрици и обратното. Избягвайте крайностите и търсете компромиса между желаното и възможното.
10. Дори промяната да е точно тази, за която сте мечтали, ще ви трябва известно време, за да свикнете. Около седмица ще се изненадвате от отражението си в огледалото, но след този срок късата коса ще се превърне в неделима част от новия ви имидж.
12.01.2015 г. / Елена Тодорова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023