Биопрогноза зa 26 септември - 2 октомври
През есента и пролетта традиционно се обострят проблемите от здравословно естество при много от хората с язвена болест. Важно за тях е да ограничат консумацията на дразнещи стомашната лигавица храни и напитки, каквито са пикантните ястия, пържените и пушените храни, някои плодове и зеленчуци, а също и кафето, алкохолът и газираните напитки. На хората със стомашно – чревни проблеми фитотерапевтите препоръчват за пиене чай Гастро Фитолек. Съдържащите се в него цветове от невен и лайка, листа от мента и папая, стръкове от жълт кантарион, корени от сладник и джинджифил и плодчета от анасон са богати на вещества, които подпомагат заздравяването на язвения дефект и едновременно с това упражняват силно противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. За увеличаване на лечебния ефект на чая ще допринесе прибавянето към него на 15 – 20 капки клеева тинктура с жълт кантарион. Освен това клеевата тинктура унищожава директно бактерията, сочена за един от главните виновници както за язвената болест, така и за гастрита. Към края на периода е възможно да зачестят пристъпите от главоболие при хора с мигрена. За намаляване на честотата, на силата и на продължителността на мигренозните атаки ще спомогне ежедневното приемане на 250 – 300 мгл магнезий и на 30 – 60 мг. коензим Q 10. При настъпило вече главоболие е препоръчително спазването на постелен режим в тиха и затъмнена стая. За нормализиране на нервните процеси може да допринесе и втриването в слепоочията на по 1 – 2 капки лавандула и/или мента.
Автор: д-р ДАРИНКА РУСЕВА, специалист по вътрешни болести и хомеопатия, GSM 0888 718439, www.phytolek.com