През първата половина от периода е възможно да има известно влошаване на здравето при страдащи от хемороиди. Съществено място в профилактиката и лечението на това заболяване заемат спазването на по – активен двигателен режим и на диета, бедна на силни подправки и алкохол. От полза при хемороиди ще бъде няколкократното дневно втриване в областта на хемороидите на мехлем Хемовазин. Съдържащите се в него прополис и екстракт от плодове от див кестен са богати на вещества, които облекчават възпалението и болката, спомагат за увеличаване на здравината и еластичността на съдовата стена и спират кървенето. На хората с хемороиди, а и на тези с разширени вени, фитотерапевтите препоръчват за пиене чай Гинко билоба Фитолек, комбиниращ благоприятното действие върху съдовата система на гинко билоба, зеления чай и ментата. Много полезни за хората с хемороиди са баните на таза с хладка вода, към която е прибавена запарка от листа от смрадлика или от цветове от лайка. Използвайте свободното си време за да активирате двигателния си режим и контактите с природата. Умерените по времетраене и интензивност физически натоварвания и разходките и спортът сред природата се отразяват изключително благоприятно на всички органи и системи в човешкото тяло и едновременно с това премахват стреса и лошото настроение така, както това не може да направи нито едно лекарство.
По-сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат страдащи от бъбречно каменна болест. Съществено място в профилактиката и лечението на това заболяване заема ежедневното изпиване поне на дв...
В началото на периода е възможно да зачестят пристъпите от главоболие при хора с мигрена. Най-важното по време на мигренозна атака е да се спазва постелен режим в стая, която е изолирана в максимална ...
В края на тази и в началото на следващата седмица, под въздействие на новолунието, много от хората чувствителни към лунните цикли могат да усетят известен отлив на жизнена енергия. От полза в подобни ...
Традиционното изобилие по това време на годината на свежи зеленчуци повишава риска от нитратно натравяне. За избягване на такова, е важно преди консумация да белим краставиците и да отстраняваме голе...