Леската е известно многостъблено дърво, което се отглежда главно заради лешниците. Използва се за преграда в открити местности и има няколко декоративни сорта. Дълги жълти реси през февруари или март.
Сортове: С. avellana (3 м) е обикновената леска. Интересни сортове са С. avellana Aurea (1,8 м, жълти листа) и С. avellana Contorta (3 м, причудливо извити клони). С. maxima е с големи лешници, обвити в люспи. Изберете С. maxima Purpurea с пурпурни листа. Гигантът е С. colurna (турска леска) - спретната 9-метрова пирамида.
Място и почва: Всякаква почва; на слънце или полусянка.
Подкастряне: Изрежете част от старото дърво в началото на пролетта.
Размножаване: Чрез отводки или отделете вкоренените издънки наесен.
Температурните колебания през пролетта могат да доведат до отрицателни промени на вината, особено когато се съхраняват в непълни бъчви. Контактът на въздуха с виното влошава вкуса му. Болестите могат ...
Фасулът се отглежда за храна на хората . За целта се използват като зрелите така и зелените бобове. Съдържа почти всички незаменими аминокиселини. Богат е на минерални соли-калций, фосфор, магнезий, ...
Градинарите често внасят минералните торове, без да обърнат внимание на времето. А трябва да се знае, че в студ подхранването има незначителен ефект. Причината за това е, че хранителните вещества труд...
Когато купувате фиданка или посадъчен материал за плодни храсти, много внимавайте да не внесете болести в двора си. Защото след това унищожаването на заразите става много трудно, дори невъзможно. ...