Още рецепти » Лечебен масаж на ръцете

 Лечебен масаж на ръцете

Днес рефлексотерапията е най-популярният начин на алтернативната медицина. Привлекателна е с това, че са нужни само ръце и добри познания. Тя осигурява по-добро здраве, ментална и физическа релаксация, лесна е за прилагане и не вреди.

Що е рефлексотерапия?

Рефлексните точки са огледало на всички органи, жлези и части от тялото. Когато в някоя част на тялото има проблем, при натиск в съответна точка се появява повишена чувствителност. При дълбок масаж в тази точка, настъпват промени в тялото и намаляване на симптомите на патологията. Намалява и чувствителността в тази рефлекторна точка.
На дланите и пръстите се намират специфични точки, които оказват силно изразено хармонизиращо влияние върху целия организъм. Те се прилагат ефективно при лечение на остри вирусни заболявания (грип, простуда), хронични болести, за възстановяване след операции, тежки травми, при немощни хора, в пролетно-есенния период за засилване на имунната система, при възрастни хора и деца. Дълбокият масаж подобрява състоянието на нервната система, кръвообращението, детоксикира организма и намалява болката.



Виж схемите. Точките от лявата длан и пръсти отговарят за органите от лявата половина на тялото, респективно -точките от дясната длан и пръсти отговарят за органите от дясната половина на тялото

Един примерен масаж

Палецът е отговорен за главния мозък, който отделя ендорфин. Това вещество влияе рефлекторно и намалява напрежението и чувството за болка. Ето защо при главоболие, безсъние, световъртеж, болки в очите се масажира от 10 до 15 минути върха на двата палеца в противоположна посока на часовниковата стрелка. Болката изчезва неусетно и идва проясняване. Масажира се с двата пръста – палец и показалец. Натискът трябва да бъде силен от 3 до 5 кг.

Преди масажа подгответе ръцете си.

Направете содена баня: 2 супени лъжици сода бикарбонат на 3 литра топла вода. Продължителност 15 минути.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

55 избрани туршии

Маринована мешана туршия Прoдукти: 3,5 кг чорбаджийски чушки, 500 г зелени домати, 1 кг моркови, 1 кг зеле, 100 г чесън, 300 г целина листа, 500 г олио, 1,6л оцет, 300 г сол, 300 г захар, черен ...

Как да си отгледате годжи бери

Въпреки че годжи бери или мерджанът, както го наричаме у нас, е познат и използван още от древността, то в началото на ХХІ век интересът към него избухна с неочаквана сила. От десет години то е на мо...

Консервиране на чорбаджийски чушки

Студено мариновани чорбаджийки Прoдукти: 2 кг чорбаджийски чушки, 150 г сол, 150 г захар, 300 мл оцет, 1 глава чесън, 2 връзки копър Нaчин на приготвяне: Измиваме чушките и изрязваме дръжките и...

Плодови вина

Вино от трънки Прoдукти: 3 кг трънки, 3 кг захар, 6 л вода. Нaчин на приготвяне: Избираме добре узрели, силно оцветени трънки, измиваме ги и ги намачкваме. Разтваряме захарта във водата и зали...

Начало