Още рецепти » Ушите ми заглъхват

 Ушите ми заглъхват

Не изпитвате страх от летене, но пък при всяко излитане и кацане на самолета ушите ви заглъхват, а това често е придружено със силни болки.

Причината

Вътрешната част на тъпанчето е свързана с носната кухина посредством евстахиевата тръба. При нормални обстоятелства въздухът в нея е със същото налягане като това на околната среда. При излитане и кацане обаче налягането на въздуха отвън пада. В резултат тъпанчето се издува, сякаш е всмукано от вакуум. Тези резки промени в налягането предизвикват при всеки девет от десет души силни болки в ушите,

Противодействието

Запушете носа си с два пръста, затворете уста и направете усилие да дишате. Въздухът ще премине през носните кухини към ухото и ще уравновеси налягането. Дъвчете
Друг добре познат метод е дъвченето. Ако държите на стройния си силует и се въздържате от обяда или вечерята, поднесени в самолета, задоволете се с дъвка или често пийте вода. При преглъщането евстахиевата тръба се разширява. Тъпанчето „изпуква" и възвръща първоначалната си форма.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Как да сготвим пилешките гърди

Пилешки гърди по гръцки Прoдукти: 6 порции обезкостени пилешки гърди, 3с.л. олио, 5 глави лук, 4-5 домата, 500 мл пилешки бульон, 3 средно големи картофа, 2-3 скилидки чесън, лютив червен пипер, ...

Сентръл парк – сърцето на Ню Йорк

Това лято жителите на Ню Йорк имаха весел празник. Една от най-големите забележителности на града, прочутият Сентръл парк, навърши 150 години. Вярно е, че годишнината се отчита от приемането на идеята...

Ястия с праз

Кюфтета от праз Продукти за 4 порции:1 кг праз, 300 г картофи, 50 г кашкавал, 2 яйца, 2-3 с.л. галета, черен пипер, сол, олио за пържене. Нaчин на приготвяне: Задушаваме праза в олиото. Прав...

Консервиране на камби

Парени камби Прoдукти: 5 кг камби; зa саламурата: 1 ч. ч. сол, 1 л оцет, 3 л вода, 100 г настърган хрян, 1 връзка копър, 2 дафинови листа, 2-3 глави чесън. Нaчин на приготвяне: Камбите изчиства...

Начало