05.12.2020 година
1564339898.swf
Т
емата
 12645 |  0 
Вашите рецепти с кисело зеле
ВЕЛИЧКА КАМЕНОВА, гр. ПЛЕВЕН

Мусака с кисело зеле и кайма

Прoдукти: 500 г кайма (смес), 1 голяма кисела зелка, 5 с.л. мас, 2 глави лук, 1 с.л. доматено пюре, 3 яйца, 200 мл прясно мляко, 1 с.л. брашно, червен пипер, черен пипер, магданоз.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме зелето на ивички и го задушаваме в 2 с.л. мас до омекване. Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в останалата мас. Прибавяме каймата, доматеното пюре, магданоза, червения и черния пипер. Оставяме да ври на слаб огън. Разстиламе на пластове в тавичка ред зеле, ред кайма до изчерпване на продуктите. Слагаме мусаката да се пече в силна фурна. Когато е почти готова я заливаме с разбитите яйца, мляко, брашно, сол и допичаме във фурната до златиста коричка.

Пържоли в ризи

Прoдукти: 4 свински пържоли, 4 големи листа кисело зеле, 250 г гъби от буркан, 1 глава лук, 150 г кашкавал, зелев сок, черен пипер.

Нaчин на приготвяне: Пържолите разрязваме с остър нож, така че да се получи джоб и леко ги начукваме. Овкусяваме със сол и черен пипер отвън и отвътре. Нарязваме лука на ситно, гъбите на парчета, а кашкавала на кубчета. Пълним котлетите с тази плънка, завиваме ги в зелевите листа и нареждаме в намазнена тавичка. Сипваме 1/2 ч.ч. зелев сок, завиваме тавичката с фолио и печем в умерена фурна до готовност.

СУЗИ НИКОЛОВА, гр. БУРГАС

Каша от кисело зеле

Прoдукти: 1 малка кисела зелка, 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. брашно, 1 с.л. червен пипер.

Нaчин на приготвяне: Задушаваме ситно нарязаното зеле с червения пипер до омекване. В мазнинатата запържваме брашното до златисто, след което разреждаме със зелевия сок при непрекъснато бъркане. Прибавяме задушеното зеле и варим 10-15 минути на слаб огън.

Баница с кисело зеле

Прoдукти: 3 3/4 ч.ч. брашно, 3/4 ч.ч. свинска мас, половин пакетче краве масло, 1 3/4 ч.ч. натрошено сирене, 4 яйца, 2-3 глави лук, 1/3 кисело зеле, сол.

Нaчин на приготвяне: Омесваме тесто от брашното, малко сол и вода. Разделяме го на 9 топки, които оформяме на питки. Групираме питките по три, намазваме ги с мас и разточваме три кори. Първата поставяме на дъното на намазнена тава. В средата на кората слагаме ситно нарязаното зеле, а около него нарязания и предварително задушен лук заедно 2 яйца и част от сиренето. Покриваме плънката с втората кора. Третата кора посипваме с останалата част от сиренето и другите 2 яйца, навиваме на руло и слагаме по ръба на тавата. Поръсваме баницата с разтопено масло и печем в умерена фурна.

РОСИЦА ПЕТРОВА, гр. СОФИЯ

Пиле върху кисело зеле

Прoдукти: 1 пиле, 1 кисела зелка, 2 сушени чушки, 1 люто чушле, черен и червен пипер, чубрица, олио.

Нaчин на приготвяне: Натриваме отвън и отвътре пилето с малко сол, черен пипер и чубрица. Посипваме с олио. Нарязваме зелето на дребно, слагаме го в гювеч и задушаваме с мазнина. Като поомекне прибавяме сушените пиперки, почистени от семето и нарязани на парчета, червения и черния пипер, лютото чушле. Върху зелето поставяме пилето и покриваме с останалото зеле. Сипваме малко хладка вода и печем ястието до готовност.

Пирожки с гъби и кисело зеле

Прoдукти: 1 кисела зелка, 500 гъби, 1 глава лук. За тестото: 1 яйце, 500 мл хладка вода, брашно.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме зелето и го сваряваме във вода. Отделно сваряваме гъбите. Изваждаме ги, отцеждаме и ги смиламе в месомелачка. Запържваме лука и го прибавяме към тази смес. Подправяме с черен пипер.
От яйцето, водата и брашното замесваме тесто. Разточваме го на кора и изрязваме кръгчета с чаша. Върху всяко кръгче слагаме по малко плънка, прегъваме на две и прилепваме краищата с пръсти. Пускаме пирожките във вряща подсолена вода, държим ги 5 минути и изваждаме. Оставяме да се отцедят от водата и ги запържваме в мазнина.

ПЕТКО ГЕОРГИЕВ, гр. ПЛЕВЕН


Свински врат пълнен с кисело зеле

Прoдукти: 2-3 кг свинско месо (от врата), 2 кисели зелки, 1 ч.ч. олио, подправки на вкус, дафинов лист, бахар, черен пипер, кимион.

Нaчин на приготвяне: Разрязваме напречно свинския врат, без да го разделяме докрай. Начукваме внимателно, за да не се разкъса, до 1 см дебелина. Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в мазнината. Поръсваме подправките. Когато е готово, го прецеждаме през гевгир и оставяме да изстине. Месото запържваме заедно с охладеното зеле. След това разпределяме зелето върху месото, внимателно затваряме двете части и завързваме с дебел конец. Изпичаме ястието в сгорещена фурна.

Рула с кисело зеле

Прoдукти: 4 шницела от свинско месо, 400 г кисело зеле, 1 глава лук, 1 с.л. препечено брашно, мазнина, горчица, червен пипер, черен пипер, сол

Нaчин на приготвяне: Начуканите шницели посоляваме, подправяме с черен пипер и изпържваме в малко мазнина. Разпределяме върху шницелите нарязаното киселото зеле, навиваме ги на рула и завръзваме със здрав конец. Запържваме месото до зачервяване. Преместваме рулата в тенджера, сипваме мазнината в която са се пържили, добавяме малко вода и задушаваме до омекване. Изваждаме готовите рула в чиния. В останалата мазнина задушаваме ситно нарязания лук с препеченото брашно и червен пипер на вкус. Разреждаме с малко вода и варим до сгъстяване. Подправяме соса с малко горчица, заливаме рулата и поднасяме.

ВЕЛИЗАР ЦВЕТКОВ, гр. ВРАЦА

Пикантна зимна супа

Прoдукти: четвърт по-малка кисела зелка, 1 стрък праз, 3 картофа, 2 моркова, 1 корен пащърнак, 1 корен магданоз, половин глава целина, 1 к.ч. олио, 2 шепи фиде, магданоз, копър, зелев сок, 1/2 ч.л. лют червен пипер.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме на дребно праза и го задушаваме в олиото. Като омекне, наливаме малко вода и оставяме да заври. Тогава слагаме изчистеното и нарязано на ситно зеле, а 15 минути по-късно прибавяме и нарязаните на кубчета моркови и целина. Добавяме пащърнака, корените магданоз и накрая фидето и копъра. След като всичко заври може да овкусим с малко зелев сок. Поръсваме ястието с лют пипер и го сервираме студено.

Мусака от зеле и гъби

Прoдукти: 1 средно голяма кисела зелка, 500 г гъби, 1 глава лук, 2 с.л. доматено пюре, 2 кисели краставички, 1 с.л. захар, 2 дафинови листа, 100 г олио, смлян черен пипер, 3-4 стръка магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Изтискваме хубаво зелката, махаме кочана, нарязваме я на дребно и задушаваме в половината мазнина. След като омекне, прибавяме доматеното пюре, нарязаните на дребно краставички, захарта, дафиновия лист и черния пипер. След няколко минути махаме от котлона. Измиваме почистените гъби и варим 10 минути. Отцеждаме ги и нарязваме на ситно. В останалата мазнина задушаваме лука, гъбите, магданоза и черния пипер. Посоляваме. Половината зеле разстиламе в дълбока тавичка, върху него изсипваме гъбите с лука,а върху тях - отново зеле. Поливаме мусаката с малко мазнина и печем в умерена фурна 10-15 минути.

МАРИЯ КОЗЛОДЖОВА, с. ЯВРОВО


Зрял фасул с кисело зеле

Прoдукти: 1 ч.ч. фасул, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, половин кисела зелка, чубрица; за запръжката: 1 с.л. брашно, 1 с.л. червен пипер, олио

Нaчин на приготвяне: Накисваме фасула от вечерта, на сутринта го измиваме и сваряваме заедно с нарязаните чесън и лук. Отделно сваряваме нарязаното на ситно зеле. Смесваме фасула и зелето и доливаме зелев сок. Запържваме брашното в олиото и добавяме червен пипер. Сипваме запръжката при боба и зелето и варим още 5 минути. Подправяме с чубрица.

Кисело зеле с месо по Новоселски

Прoдукти: 1 пиле или 1 пуйка, 1 ч. ориз, 1 глава чесън, червен и черен пипер, сол, мазнина

Нaчин на приготвяне: Намазваме пилето отвън и отвътре със сол, червен пипер и черен пипер. Така престоява 1 нощ, след което го изпичаме във фурната, полято с мазнина. Сваряваме зелето във вода и зелев сок. Поръсваме ориза върху зелето, без да го разбъркваме и варим до готовност. Щом се свари ориза прибавяме чесъна, малко мазнина от пилето и разбъркваме. Сервираме зелето с парче месо.

ДОНКА ГЕОРГИЕВА, гр. СОФИЯ

Кисело зеле със свински крачета

Прoдукти: 1 по-голяма кисела зелка, 6-10 броя свински крачета, 3-4 зърна черен пипер, 1-2 дафинови листа, зелев сок и вода по желание, 1 глава чесън, 200 г олио, оцет.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме киселото зеле като за готвене. Свинските крачета остъргваме хубаво и измиваме с хладка вода. Отделяме няколко няколко цели листа зеле, с които покриваме дъното на по-дълбока тенджера и върху тях нареждаме крачетата. Слагаме черен пипер и 1 дафинов лист. Върху всяко краче слагаме от нарязаното зеле, черен пипер, дафинов лист и мазнина. Доливаме малко вода и зелев сок и варим, докато се разварят крачетата.

Хайдушки сарми

Прoдукти: 2 големи кисели зелки, 2 кг свинско месо, 1 глава лук,, 1 ч.л. млян черен пипер, 2 с.л. червен пипер, 300 мл олио, дафинов лист.

Нaчин на приготвяне: Отделяме само големите зелеви листа. В дълбок съд правим смес от олиото, червения пипер, черния пипер и сол. Разбъркваме добре. На дъното на дълбока тава слагаме нарязания на филийки лук. Месото нарязваме на парчета по 150 г. Потапяме всяко парче в приготвената смес, поставяме го в зелев лист и свиваме на сарма. Подреждаме сармите в тавата, подправяме с дафинов лист, поливаме с олио и сипваме около 300 г вода. Покриваме с фолио и печем в умерена фурна около час и половина.

ТОДОРКА ДЕНЕВА, гр. ПАЗАРДЖИК

Печена пуйка с кисело зеле

Прoдукти: 1 пуйка, 1 кисела зелка, 1 глава лук, 1 кг олио, 1 ч.ч. бяло вино, 10-12 зърна черен пипер, 1 дафинов лист и, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме пуйката в подсолена вода. Нарязваме зелето на лентички и го задушаваме в сгорещената мазнина, заедно със ситно нарязания лук. Слагаме пуйката в тавичка и наоколо разстиламе зелето. Добавяме дафиновия лист и черния пипер. Наливаме по 1 ч.ч. зелев сок и топла вода. Печем на тих огън, като от време на време доливаме по малко топла вода. Обръщаме пуйката и разбъркваме зелето.

ИРИНА ЕКСАРОВА, гр. СЛИВЕН

Зелник

Прoдукти: 3 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. хладка вода, 1 щипка сол, 1 с.л. оцет.
Зa плънката: 1 малка кисела зелка, 1 к.ч. олио, олио за намазване на корите.

Нaчин на приготвяне: Замесваме меко тесто то водата, солта, оцета и брашното. Омесваме тестото добре, разделяме го на 12 части, покриваме го с влажна кърпа и оставяме да престои половин час на топло. После от всяко топче разточваме по една тънка кора. Разрязваме всяка кора на четири и последователно запичаме леко всяко парче върху затопления котлон. Отделно нарязваме зелката на ситно и я запържваме в сгорещената мазнина. В намаслена тавичка разстиламе част от препечените кори. Поръсваме отгоре с разтопено масло и разстиламе част от плънката. После слагаме отново кори, поръсваме с масло и разстиламе плънка. Повтаряме така докато свършат продуктите. Най-отгоре покриваме с кори. Поръсваме обилно с останалата мазнина и печем в предварително загрята умерена фурна.

Сарми от ориз със зелеви листа

Прoдукти: кисело зеле (1-2 кг), 200 г ориз, 2 глави кромид лук, 150 г картофи, 100 мл олио, червен пипер, дафинов лист, сол на вкус.

Нaчин на приготвяне: Задушаваме ситно нарязания лук в мазнината и малко вода до омекване. След това прибавяме настърганите картофи, ориза, червения пипер, подправките и сол. Отделяме листа от зелката, слагаме плънка и завиваме сарми. Нареждаме ги в дълбок съд и заливаме с 1 ч.ч. топла вода и 1 ч.ч. зелев сок. Варим на тих огън до готовност.

Свинско с кисело зеле

Прoдукти: 750 г свинско месо, 1 кг кисело зеле, 100 г свинска мас, 1 с.л. червен пипер, 1 ч.ч. зелев сок, 2-3 люти чушки.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме месото на парчета и го поръсваме с червен пипер. Зелето нарязваме на тънки ивички. Нареждаме в пръстен гювеч ред зеле, ред месо, а най-отгоре лютите пиперки. Поръсваме ястието с червен пипер и заливаме с топла вода и зелев сок. Покриваме с 2-3 зелеви листа и печем на фурна.

МАЛИНА МЪГЛОВА, гр. ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Задушено зеле със свинско месо в гърне

Прoдукти: 1 свински джолан, 1 свинско краче, 1 свинско ухо, свински ребра, парче бекон или сланина с малко месце, 1 наденица или кървавица, 1 морков, 1 стрък праз, 2 дафинови листа, 2 ч.л. червен пипер, 4 с.л. олио (мас), малко ориз, 2 сухи червени чушки (люти), 10 зърна черен пипер, 1 кисела зелка, 3 скилидки чесън.

Нaчин на приготвяне: Покриваме дъното на гювеча с нарязания на едро бекон или сланина и отгоре посипваме киселото зеле нарязано на ситно. Продължаваме да редим нарязания на шайби джолан, зеле, ребра, пак зеле и предварително нарязаните и задушени парчета праз лук и морков. Над тях слагаме насеченото свинско краче, цялата наденица и пак зеле. Поръсваме измития ориз, червените чушки, дафиновия лист, черния пипер и сипваме сгорещената мазнина с червения пипер. Покриваме със зеле и заливаме ястието с топла вода. Варим на тих огън 4-5 часа.

Зелева чорба с орехи

Прoдукти: 1 резен кисело зеле, 4 с.л. олио, 1 к.ч. смлени орехи, 1-2 люти чушки, 1 стрък праз, лют червен пипер, зелев сок, 1-2 скилидки чесън, 1 суха червена чушка.

Нaчин на приготвяне: В голяма купа нарязваме на ситно киселата зелка и праза. Към тях добавяме натрошената суха чушка, орехите, счукания чесън и олиото. Всичко това заливаме със зелевия сок. Поднасяме с черен пипер, лют червен пипер и люта чушка.

КРАСИМИР ДИМИТРОВ, гр. СТАРА ЗАГОРА

Пълнена печена пуйка

Прoдукти: 1 пуйка, (гъска,патица); за плънката: 90 г топено масло, 120 г ориз, дреболиите от птицата, 50 г стафиди, 50 г лук, черен пипер, сол; зa гарнитурата: 1 голяма кисела зелка, 1/2 ч.ч. мазнина, черен пипер, 1 ч ориз, 20 г масло, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме и сваряваме пуйката до полуготовност. Изваждаме я и натриваме с масло и червен пипер. В отделен съд задушаваме нарязаното на ситно зеле с 1 ч.л. червен пипер. Изсипваме зелето в тава, добавяме малко вода и върху него слагаме пуйката, която сме напълнили.
За плънката нарязваме на ситно лука и го задушаваме в маслото. Прибавяме ориза, сварените и нарязани на ситно дреболии, стафидите и малко от бульона в който е вряло месото. Като набъбне ориза махаме плънката от котлона и подправяме със сол, черен пипер и магданоз.
Запичаме пълнената пуйка със зелето до готовност.

ЗАХАРИНКА ВОДЕНИЧАРОВА, с.ЯМНА

Свински врат с кисело зеле

Прoдукти: 1,500 кг свински врат, 1-2 кисели зелки, чубрица, бахар, червен и черен пипер, къри, 1 ч.ч. олио.

Нaчин на приготвяне: Разцепваме свинския врат напречно, без да го разделяме докрай. Начукваме внимателно месото до 1-2 см дебелина. Задушаваме зелето в мазнина, слагаме подправките и отстраняваме от котлона. Изцеждаме водата от зелето през гевгир и оставяме да изстине. Запържваме месото от всички страни и между него слагаме от зелето. Завързваме на руло с дебел конец и поставяме в тавичка върху канапе от останалата част от зелето. Печем в загрята фурна до готовност.

Свински пържоли в листа от кисело зеле

Прoдукти: 1 кг пържоли, 1 кисела зелка, 1 ч.ч. вино, черен пипер, кимион.

Нaчин на приготвяне: Начукваме пържолите, осоляваме ги и поръсваме с черен пипер и кимион. Всяка пържола увиваме в зелев лист и нареждаме в тавичка. Слагаме 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. вино. Печем на силна фурна. 10 минути пред изваждане поръсваме зелевите листа с червен пипер и връщаме във фурната за допичане.

Сарма кебап в зелеви листа

Прoдукти: 1 кг свинско месо, 2-3 глави лук, 3 домата, стерилизирани гъби, 1 зелка, черен пипер, червен пипер, 100 г кашкавал, олио,масло, сол.

Нaчин на приготвяне: Отделяме зелевите листа, изрязваме дебелата част и оставяме да се отцедят. Нарязваме месото на кубчета и го задушаваме в мазнината заедно с нарязания лук. Към тях прибавяме настърганите домати, червения и черния пипер и нарязаните гъби. Взимаме отцедените зелеви листа, слагаме от плънката и завиваме на големи сарми. Нареждаме ги в намазнена тава и запичаме във фурната, докато се получи червена коричка. Към края на печенето върху всяка сарма настъргваме кашкавал, слагаме парченце масло и отново запичаме.

Пай с кисело зеле и свински джолан

Прoдукти: 1-2 сварени свински джоланчета, половин кисела зелка, 1-2 глави лук, 1 пак тесто, 3 яйца, 170 мл сметана за готвене, 30 г масло,черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме и измиваме джоланите, след което ги слагаме да се варят. Нарязваме зелето на ситно, измиваме го и кипваме за 4-5 минути. Отцеждаме. Нарязваме на ситно лука, запържваме го в масло и добавяме свареното месо и изцеденото зеле. Пържим всичко около 3-4 минути, прибавяме черен пипер и сол и махаме от котлона. Разстиламе тестото в подходяща тавичка с по-високи стени, сипваме плънката и отгое заливаме с разбитите яйца и сметаната. Печем в предварително загрята фурна около 45-50 минути. Сервираме пая топъл.

ГИНКА ДИМИТРОВА, гр. КАРНОБАТ

Чорба от кисело зеле с наденица

Прoдукти: половин кисела зелка, 2 моркова, половин глава целина, 2 корена магданоз, 1 ч.л. чубрица, 200 г наденица, 1 ч.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, 3 с.л. олио, сол на вкус.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме цели морковите, целината и магданозените корени. Пасираме ги и връщаме в бульона. Прибавяме ситно нарязаното зеле. След омекването му слагаме размитите в малко вода брашно и доматено пюре. Нарязваме наденицата на колелца и слагаме в чорбата. Посоляваме на вкус, поръсваме с чубрица и варим до готовност.

Постни сарми със зеленчуци

Прoдукти: 1 малка кисела зелка, 2-3 картофа, 2 моркова, 1 резен целина, 200 г консервиран грах, 100 мл олио, 1 ч.ч. зелев сок, 1 с.л. стрита чубрица, 1 с.л. червен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Обелваме картофите, морковите и целината, измиваме ги и нарязваме на дребно. Пускаме ги в загрято олио и задушаваме докато омекнат. Прибавяме граха, червения пипер, чубрицата и черния пипер. Посоляваме на вкус и разбъркваме добре. От зелката отделяме големите листа, а сърцевината нарязваме на ситно и разстиламе на дъното на плитка тенджера. Разпределяме плънката върху листата и завиваме сармички. Нареждаме ги върху нарязаното зеле, заливаме със зелев сок и малко вода, притискаме ги с чиния и варим около 30 минути. Поднасяме топли.

Мусака от кисело зеле

Прoдукти: 1 малка кисела зелка, 6-7 картофа, 1/2 ч.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер; за заливката: 3 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко.

Нaчин на приготвяне: Обелваме, измиваме и нарязваме на филийки картофите, леко го посоляваме и изпържваме в олиото. В същата мазнина задушаваме нарязаното зеле. Щом омекне, го заливаме с малко зелев сок или вода и поръсваме с червен и черен пипер. Редим в тавичка половината картофи, върху тях равномерно разстиламе изпърженото зеле и покриваме с останалите картофи. Изсипваме върху зелето заливката от яйцата и млякото и печем в умерена фурна до готовност.

Гювеч от пиле с кисело зеле

Прoдукти: 1 пиле, 1 кисела зелка, 2-3 с.л. мас, 1 ч.ч. ориз, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме, измиваме и нарязваме пилето на порции, след което го варим в подсолена вода. Нарязваме зелето на ивици и запържваме в маста до омекване. Измиваме ориза, запържваме го до стъклен и изсипваме в тавичка заедно със зелето. Нареждаме и пилето, заливаме с 3 ч.ч. бульон, поръсваме с черен пипер и запичаме.

ИВАНКА АНКОВА, с. ИСКРЕЦ

Свинско месо с кисело зеле

Прoдукти: 1 кг свинско месо, 1 добре втасала кисела зелка, 2 глави лук, 3/4 ч.ч. мас, 1 пълна ч.л. червен пипер.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме на порции свинското месо. Лука и зелката нарязваме на ситно. Нареждаме в тенджерата ред зеле и лук, ред месо, пак ред зеле и лук. Поливаме с разтопената мас, в която сме запържили червения пипер. Наливаме до половината на тенджерата по равни части зелев сок и вода. Варим на умерен огън, като гледаме да остане почти на мазнина.

Кървавица в кисело зеле.

Прoдукти: 1 по-голяма кисела зелка, 500 г кървавица, 1/2 с.л. брашно, черен и червен пипер.

Нaчин на приготвяне: Отделяме от зелката 2-3 листа, а останалата част нарязваме на ситно и поръсваме с черен и червен пипер. На дъното на тенджерата слагаме лозови клонки, за да не загори ястието. Отгоре редим кървавицата, върху нея - ред рязано зеле. Отгоре завиваме с цели зелеви листа, за да се задуши по-добре. Заливаме с 1ч.ч топла вода и 1ч.ч зелев сок. Варим на тих огън. Когато ястието е готово слагаме брашното, размито в ½ к.ч топла вода. След това варим още 10мин.

Руло в кисело зеле.

Прoдукти: 4 шницела от свинско месо, 300 г кисело зеле, 1глава лук, 1с.л препечено брашно, мазнина, горчица, черен и черен пипер и сол.

Нaчин на приготвяне: Начукаваме шницелите, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Задушаваме в малко мазнина нарязаното на тънки ивици зеле и го разпределяме върху шницелите. Завиваме ги на ролца и ги завързваме поотделно с конец. Запържваме ги в мазнина до зачревяване. Слагаме ги в тенджера и наливаме мазнината, в която сме ги пържили. Сипваме малко вода и задушаваме, докато месото напълно омекне. Изваждаме шницелите в чиния, а в останалата мазнина задушаваме ситно нарязания лук с препеченото брашно и черен пипер на вкус. Наливаме малко вода и варим на огъня, докато запръжката се сгъсти, като накрая прибавяме горчицата. Заливаме рулата и ги поднасяме с туршия
30.01.2011 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
Градината.бг | ИК Булхерба | Електронна книжарница | Електронен магазин - Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020