Още рецепти » Как да сготвим канелони

 Как да сготвим канелони

Канелони с месо

Прoдукти: 350 г брашно, 3 яйца, 1 щипка сол; зa плънката: 500 г замразен спанак, 300 г печено телешко месо, 100 г шунка, 2 ч.ч. сос бешамел, 3 с.л. месен бульон, 1 яйце, 100 г настърган кашкавал, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: От брашното, яйцата, солта и малко хладка вода омесваме средно твърдо тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме го на тънка кора и изрязваме квадратчета със страна 8-10 см. Сваряваме ги в голямо количество подсолена вода. Изваждаме ги, когато изплуват. Оставяме ги да се отцедят и изстинат. Отделно нарязваме печеното месо на парченца и го прекарваме през месомелачка. Към каймата добавяме ситно нарязаната шунка, размразения спанак, 3 с.л. настърган кашкавал, бульона, разбитото яйце, черен пипер и сол на вкус. Омесваме и разпределяме плънката върху канелоните. Завиваме канелоните на рула и ги подреждаме в намаслена тавичка. Заливаме ги с бешамела, поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 20 мин в добре загрята фурна.

Канелони със сирене и извара

Прoдукти: 350 г брашно, 3 яйца, 1 щипка сол; зa плънката: 200 г сирене, 200 г извара, 100 г пушено месо, 300 г обелени и настъргани домати, 1 яйце, 60 г краве масло, 100 г кашкавал, 1 с.л. ситно нарязан босилек, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: От брашното, яйцата, солта и малко хладка вода омесваме средно твърдо тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме го на тънка кора и изрязваме квадратчета със страна 8-10 см. Сваряваме ги в голямо количество подсолена вода. Изваждаме ги, когато изплуват. Оставяме ги да се отцедят и изстинат. Отделно нарязваме сиренето на кубчета и го смесваме с изварата, разбитото яйце и ситно нарязаното месо. Разбъркваме сместа много добре. Загряваме половината масло и запържваме настърганите домати. Подправяме с босилек, черен пипер и сол на вкус, доливаме малко топла вода и варим 20 мин на слаб огън. Разпределяме сиренето върху канелоните, навиваме ги на рулца и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме ги с доматения сос, слагаме тук там парченца от останалото масло и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем 20 мин в силно загрята фурна.

Канeлони със спанак

Прoдукти: 500 г спаначено пюре, 2 сардинки от консерва, 1 жълтък, 1 1/2 к.ч. гъст бешамел, 1 с.л. сметана, черен пипер, сол; за канелоните: 300 г брашно, 1 1/2 яйца, гореща вода, сол.
Нaчин на приготвяне: Правим твърдо тесто от посочените за каналоните продукти. Разточваме тестото на тънки кори и ги оставяме да съхнат. Когато са почти изсъхнали, ги нарязваме н квадратчета със страна 10 см. Държим ги в навлажнена кърпа. Отделно разбиваме жълтъка с 1 к.ч. бешамел и ситно стритите сардинки. Прибавяме спаначеното пюре, черен пипер и сол на вкус. Сваряваме каналоните в подсолена вода, оформяме ги като цилиндърчета и ги пълним със спаначената смес. Нареждаме ги в намаслена тавичка, заливаме с останалия бешамел, разреден със сметаната и печем в много гореща фурна.

Канeлони с шунка

Прoдукти: 250 г шунка, 1 глава лук, 1 щипка индийско орехче, 1 яйце, 100 г краве масло, 2 с.л. доматено пюре, 100 г кашкавал, магданоз, черен пипер, сол; за канелоните: 300 г брашно, 1 1/2 яйца, гореща вода, сол.
Нaчин на приготвяне: Правим твърдо тесто от посочените за канелоните продукти. Разточваме тестото на тънки кори и ги оставяме да съхнат. Когато са почти изсъхнали, ги нарязваме н квадратчета със страна 10 см. Държим ги в навлажнена кърпа. Отделно запържваме в половината масло ситно нарязаните лук и шунка. Прибавяме доматеното пюре и бъркаме, докато получим гладка смес. Добавяме яйцето, разбито със ситно нарязан магданоз, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме 5-6 мин. Сваряваме каналоните в подсолена вода. Увиваме в тях по малко плънка и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с останалото разтопено масло, поръсваме с настъргания кашкавал и печем в силна фурна.

Канeлони с плънка от риба

Прoдукти: 250 г бяла риба, 2 твърдо сварени яйца, 100 г гъби, 2 с.л. прясно мляко, 30 г краве масло, черен пипер, сол; за канелоните: 300 г брашно, 1 182 яйца, гореща вода, сол.
Нaчин на приготвяне: Правим твърдо тесто от посочените за каналоните продукти. Разточваме тестото на тънки кори и ги оставяме да съхнат. Когато са почти изсъхнали, ги нарязваме н квадратчета със страна 10 см. Държим ги в навлажнена кърпа. Отделно сваряваме рибата в подсолена вода, обезкостяваме и я намачкваме с вилица. Прибавяме ситно нарязаните яйца и гъби, млякото, омекналото масло, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме. Сваряваме каналоните в подсолена вода и увиваме в тях по малко от плънката. Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем кратко в силно загрята фурна.

Канелони с кайма

Прoдукти:16 броя канелони, 2 с.л. зехтин, 300 г кайма, 3 с.л. сметана, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 980 мл гъст доматен сос, сол, черен пипер, 1 щипка захар, 1 щипка индийско орехче, 150 г кашкавал, сол
Нaчин на приготвяне: Сваряваме канелоните в подсолена вода и ги отцеждаме. Загряваме зехтина на умерен котлон и пържим каймата като бъркаме непрекъснато за да се раздроби. Подправяме със сол, черен пипер и ситен магданоз. Сваляме от котлона и прибавяме 2 с.л. доматен сос, сметаната и настърганото индийско орехче. Разбъркваме добре. Щприцоваме тази смес във вътрешността на макаронените тръбички. В намаслена тавичка наливаме пласт доматен сос, който сме подправили със сол, захар и черен пипер и подреждаме макароните. Отгоре ги заливаме пак с доматен сос. Наръсваме с настъргания кашкавал и печем 10 мин на 200°С, докато кашкавалът поруменее.

Канелони наполитана

Прoдукти: 1 кутия канелони, 200 г извара, 200 г прясно сирене, 60 г пушено месо, 300 г обелени и пасирани домати, 1 яйце, 30 г краве масло, 100 г кашкавал, 1 с.л. ситно нарязан босилек, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Сваряваме канелоните в подсолена вода, като внимаваме да останат твърдички. Нарязваме сиренето на малки кубчета и го сипваме в керамичен съд. Прибавяме наситненото месо, разбитото яйце и изварата. Намачкваме с вилица и разбъркваме добре. Напълваме канелоните с така приготвената смес и ги подреждаме в един ред в намаслена тавичка. Разтопяваме маслото в тигана и последователно прибавяме доматите, черен пипер, сол и накрая наситнения босилек. Оставяме сместа да ври 20 мин на слаб огън, като при нужда доливаме малко топла вода. Заливаме канелоните с този сос, слагаме тук там парченца от маслото, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 20 мин в силно загрята фурна.

Канелони дженовезе

Прoдукти: 1 опаковка канелони, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 2 с.л. зехтин, 300 г замразен спанак, 150 г настърган кашкавал, 250 г прясно сирене, 3 яйца, 1 ч.ч. доматен сок, 1 к.ч. пилешки бульон, босилек, индийско орехче, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Попарваме за кратко време в подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в зехтина. Щом поомекнат, прибавяме спанака и задушаваме на умерен котлон. Накрая подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и оттегляме от огъня. Изчакваме спанакът да се изстине и добавяме част от настъргания кашкавал, наситненото сирене и разбитите яйца. Напълваме канелоните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка за печене. Смесваме доматения сок с пилешкия бульон и заливаме канелоните. Поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 35 мин в умерено загрята фурна. Украсяваме готовата паста с листенца пресен босилек и поднасяме.

Канелони с гъби и песто

Прoдукти: 24 броя канелони, 750 г пресни гъби, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 300 г белени домати от консерва, 4 ч.л. зелено песто, 200 г настърган пармезан, 1 връзка зелен лук, 1 ч.ч. течна сметана, 2 с.л. масло, пресен розмарин, прясна майорана, пресен риган, магданоз, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Варим канелоните в подсолена вода до полуготовност, след което ги изплакваме със студена вода и отцеждаме. Нарязваме зеления лук на кръгчета и го задушаваме в 1 с.л. масло заедно с нарязаните гъби. Щом лукът и гъбите поомекнат, подправяме с черен пипер и сол на вкус, поръсваме с наситнени магданоз и майорана, прибавяме пестото и 50 г пармезан, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Изчакваме сместа да поизстине и я пълним в канелоните. Нарязваме стария лук и чесъна на ситно и ги задушаваме в останалото масло. Добавяме нарязаните домати заедно със сока от консервата и задушаваме 15 мин. После поръсваме с наситнени розмарин и риган, посоляваме, прибавяме сметаната и разбъркваме. Варим още 10 мин и изливаме половината от соса в намаслена тавичка, нареждаме отгоре канелоните и поливаме с останалия сос. Поръсваме с останалия пармезан и печем 30 мин във фурна, загрята до 200°С.

Канелони сицилиана

Прoдукти: 1 кутия канелони, 1 патладжан, 3 тъмнозелени тиквички, 1 жълта чушка, 1 червена чушка, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 200 г пушено сирене, 1-2 с.л. настърган пармезан за плънката, 1-2 с.л. зехтин, босилек, черен пипер, сол, настърган пармезан за поръсване.
Нaчин на приготвяне: Попарваме за кратко време в подсолена вода, изплакваме и ги отцеждаме. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещения зехтин. Щом поомекнат, прибавяме останалите зеленчуци, нарязани на малки парченца, и също ги запържваме. Прибавяме 1-2 с.л. ситно нарязан босилек, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Захлупваме и задушаваме десетина минути на слаб огън. После махаме капака и готвим още 5 мин на силен огън. Отстраняваме от огъня, изчакваме зеленчуците да поизстинат и разбъркваме със ситно нарязаното пушено сирене и настъргания пармезан. Пълним канелоните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме с малко пармезан и печем 15 мин във фурна, загрята до 180°С. Украсяваме готовото ястие с листенца пресен босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

И вие можете да отглеждате трюфели

Трюфелът е гъба, която се е адаптирала за живот под земята и расте в перфектна симбиоза с корените на приемни дървета. Прилича на грудка. Има вътрешна месеста част и кора. Ядливата част на гъбата е въ...

Пазете гласа си

Ако някоя прекрасна сутрин се събудите и вместо да заговорите нормално, започнете да шептите, ако вечер ви се случва да боботите като оперен бас или ако изведнъж установите, че не сте в състояние да п...

Съкровищата на Уфици

„Велик” е доста изтъркано прилагателно в Италия, където огромно количество произведения на италианското изкуство и култура заслужават най-висока оценка. В случая с галерията Уфици обаче нищо не е дост...

Подгответе мястото за новите фиданки

Преди да засадите нови овощни дръвчета, трябва да извършите някои задължителни мероприятия. Те се отразяват благоприятно върху засаждането, прихващането, отглеждането и развитието на фиданките. Ако ...

Начало