20.10.2020 година
1564339898.swf
Р
ецепти за дома
 5138 |  0 
Мозайка от тапети
Искате ли да създадете оригинална обстановка с малко средства, може да експериментирате с тапети. Хартиената покривка за стени е лесен и сравнително бърз начин да промените помещението. Ако искате да се докоснете до авангарда на интериорния дизайн, налепете по стените мозайка от тапети. Почувствайте се като художник и експериментирайте различни варианти.

Цветове и комбинации

Може да използвате едноцветни или десенирани. За да избегнете прекалената пъстрота, изберете не повече от четири десена. При композиция с едноцветни тапети добре е единият цвят да е неутрален и да служи като балансьор – например, бял, млечен, сивкав, в зависимост от другите цветове. Комбинирането на десенирани тапети е по-сложно, но по-стилно. Подберете ги в една цветова гама, но с различен рисунък. Печеливш вариант, подходящ както за класически, така и за съвременен интериор, е съчетанието на черно и бяло. Мозайката от тапети е добра идея, ако имате изостанали ролки от последния ремонт и те хармонират по цвят.

Запретнете ръкави
При залепването на отделните парчета спазвайте правилата за поставяне на тапети. Първо трябва да скроите квадратите, а след това да ги лепите на вертикални ленти, като почвате отгоре надолу. Същия ефект може да постигнете и с готови тапети, но ще ви излезе по-скъпо. Тапети, които наподобяват колаж от отделни елементи – например, картички, изрезки от вестници и рекламни брошури, опаковки от бонбони и др., се предлагат в дизайнерските колекции и са доста модерни. За да е пълна илюзията, те са “закачени” към стената с лепенки, карфици, кабърчета.
27.05.2010 г. / Димитрина Даневска

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020