05.03.2021 година
1564339898.swf
Р
ецепти за родители
 3869 |  0 
Невръстните красавици
Имате дъщеря на 13 - 14 - 15 години, която със сигурност прави всевъзможни опити да овладее изкуството на грима. Кой знае какви умения и усилия не са й нужни - върху нейната гладка и свежа кожа резултатът почти винаги е блестящ.
Удължаване на миглите, подчертаване на очите, лакиране на ноктите - удоволствието, с което тийнейджърката пробва да се превърне в жена, трябва да се наблюдава със симпатия. Дори дъщеря ви да ви се струва смешна и неестествена, разберете, че 70% от нейните връстнички започват да се гримират преди 15-годишна възраст, и се отнасяйте спокойно към заниманията й пред огледалото. Нещо повече - помогнете със съвети и даже й купете някои продукти за разкрасяване, като имате предвид, че сред предпочитанията на девойките на първо място стои спиралата за мигли, следвана от очната линия и лака. Що се отнася до червилото - то им се струва прекалено дамско и вместо него слагат блясък.

Чиста кожа

Повечето тийнейджърки са склонни да драматизират и най-невинната пъпка или черна точка и да я покриват с тонове коректор. Страданието им става още по-голямо при поява на акне - то в много случаи пречи на нормалното общуване с околните. Единственото, което можете да направите, е да запишете на дъщеря си час при дерматолог. Той ще се захване сериозно с проблема, предписвайки пилинг с гликолова киселина, вътрешен прием на минерали като сяра и цинк, ще й обясни как правилно да почиства лицето си. Добрите дерматолози използват този момент, за да препоръчат на девойките и хидратантен крем. Много лек и неомазняващ, той е първата крачка към запазване на кожата в блестящо състояние чак до зряла възраст, а и след това.

„Не" на омазняването

Лъщящият неприятно нос е на едно от първите места в списъка с грижи на тийнейджърките. Докато хормоналната буря в техния организъм, отговорна за прекомерното производство на себум, отмине, въздействайте върху симптомите. Освен двукратно - сутрин и вечер, почистване на лицето със свиващ порите лосион, майките могат да препоръчат на дъщерите си и посещение при козметик. Професионалното почистване на лицето веднъж месечно има прекрасен ефект. И понеже днес всички дерматолози единодушно смятат, че пудрата е чудесен приятел на кожата, тъй като я предпазва от външни агресии, позволете на дъщеря си да си слага пудра с дискретен нюанс, за да тушира омазняването. Най-добре е тя да използва пудра на прах, която се поставя с голяма четка.

Развята грива

Най-малко три пъти седмично мият косата си тийнейджърките, които не понасят мисълта, че тя може да изглежда мазна, да стои като залепнала за главата и да няма обем. И ако почти никога не ги е грижа за свойствата на шампоана, те обръщат голямо внимание на балсамите, смятайки погрешно, че имат подхранващ ефект. В действителност тази роля играят маските и серумите. Колкото до стилизиращите продукти - вакса, гел, фиксиращ спрей, те се харесват по-скоро на момчетата, докато момичетата предпочитат косата им да е максимално естествена.
07.08.2012 г. / Весела Гигова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021