Сред стотиците рецепти за намаляване на холестерола е и известната рецепта на тибетските монаси:
Приготвя се настойка от 200 г от най-сочната част на пресен чесън в 200 мл медицински спирт. Настойката престоява 2 седмици на тъмно място и се прецежда през ленена тъкан. Оставя се още 3 дни и се филтрира. От готовата настойка се приемат с пипетка капка по капка в 1/4 чаша с хладко мляко по схема. Тя започва с 2 капки през първия ден 15 мин преди закуската, обеда и вечерята. Започвайки от втория ден, към всеки следващ се добавя по една капка от настойката, докато се стигне до 15. Когато настойката е пред изчерпване, започнете да намалявате капките с по 1 на ден.
Рецептата се изпълнява един път на 5 години.
Този химически елемент е жизненоважен за всички функции на организма, защото участва в синтеза на най-важните управляващи го хормони. Йодът участва в обмяната на веществата и помага на щитовидната жле...
Древните лекари смятали бъбреците за основата на живота. Те повече от другите органи страдат при екологични проблеми, най-вече от негативното въздействие на лошата питейна вода. Всички вредни вещес...
Често се питате струва ли си да вземате допълнително витамини (думата идва от латинското vita - живот), или тези, които си доставяте по естествен път чрез храната, са ви напълно достатъчни, за да запа...
Едно от най-противоречивите като културно овощно растение е лешникът. Обичан от всички като плод заради неговата вкусна и полезна ядка, ценен като суровина в сладкарството и шоколадовото производство...