Бодливото грозде е известно още с името немско или цариградско грозде. В нашата страна се отглежда предимно от любителите овощари. Плодовете на бодливото грозде по съдържание на витамини отстъпват сам...
Ароматната подправка намира широко приложение в националната ни кухня. Използва се за подправка на зеленчукови супи, на маринати, ястия от месо, без нея не минава телешкото варено, диетични храни, к...
Напоследък се появиха много хибриди на това растение. Жълтото и оранжевото вече не са единствените багри, а и цветовете са в различни форми - не само тръбести и открити. Освен традиционните сортове (7...
Дипладения – това е увивно полухрастче с очарователни зелени, кожести листа и великолепни розови, бели или тъмночервени цветове. Тази лианообразна родственица на олеандъра и винката притежава достойнс...