Растения » Радермахера

 Радермахера
Radermachera

Внесена е в Европа от Тайван в началото на 80-те години и популярността й като стайно единично растение расте. Ще я познаете по големите сложни листа, съставени от лъскави малки листчета с дълбоко врязани жилки и дълги заострени връхчета. Парното отопление не е проблем, защото радермахерата понася сух въздух.
Видове
Наричат радермахерата, която се използва за стайно растение, Р. синика, R. Danielle или Стереоспермум суавеоленс. Има и пъстролистна форма.

Тайни на успеха

Температура: Умерено топло – 10-13°С през зимата.
Светлина: Ярка, но предпазвайте от обедното лятно слънце.
Вода: Почвата трябва да е непрекъснато влажна; внимавайте да не се преовлажни.
Влажност на въздуха: Пулверизирането не е необходимо.
Пресаждане: Ако е необходимо, напролет.
Размножаване: Направете стъблени резници през лятото.

Автор: Стойка Жекова

Представяме Ви:

Росен (диктамнус)

В безветрен топъл ден поднесете запалена клечка кибрит към съцветията на росена и летливите масла, които цветовете отделят, ще се запалят. Син пламък ще обхване горната част на растението, но то няма ...

Пащърнак

Този зеленчук се отглежда заради кореноплодите, които имат приятния аромат и сладникавия вкус. В домакинството се използва за приготвяне на супи и в други ястия, а в консервната промишленост за произв...

Краставица

Краставицата е един от най-старите зеленчукови видове, отглеждани у нас. Широко са разпространени по света, което се обяснява не толкова с хранителната им стойност, колкото с вкусовите качества на пло...

Мента

Известна е най-вече като етеричномаслодайно и лечебно растение. Но още от най-стари времена е запазила значението си на подправка. Тя придава освежаващ вкус и приятен аромат на салати, сирене, супи, р...

Начало