В безветрен топъл ден поднесете запалена клечка кибрит към съцветията на росена и летливите масла, които цветовете отделят, ще се запалят. Син пламък ще обхване горната част на растението, но то няма ...
Този зеленчук се отглежда заради кореноплодите, които имат приятния аромат и сладникавия вкус. В домакинството се използва за приготвяне на супи и в други ястия, а в консервната промишленост за произв...
Краставицата е един от най-старите зеленчукови видове, отглеждани у нас. Широко са разпространени по света, което се обяснява не толкова с хранителната им стойност, колкото с вкусовите качества на пло...
Известна е най-вече като етеричномаслодайно и лечебно растение. Но още от най-стари времена е запазила значението си на подправка. Тя придава освежаващ вкус и приятен аромат на салати, сирене, супи, р...