19.01.2017 година
В
ъзпаления на устната кухина
  4845  |   0  
ВЪЗПАЛЕНИЯ НА УСТНАТА КУХИНА
ОБЩИ ВЪЗПАЛЕНИЯ НА УСТНАТА КУХИНА

Рецепта 1

Заливаме 1 супена лъжица стръкове от камшик с 200 мл вряща вода и варим 10 мин. Отцеждаме отварата и жабурим устната кухина няколко пъти на ден.

Рецепта 2

Смесваме 1 супена лъжица цвят от лайка и 1 супена лъжица листа от градински чай и заливаме с 400 мл вряща вода. Киснем 10 мин и прецеждаме запарката. Жабурим устната кухина през 2 часа.

Рецепта 3

Заливаме 1 супена лъжица листа от смрадлика с 500 мл студена вода. Кипваме и варим 3-4 мин. Когато отварата поизстине, прецеждаме и жабурим устната кухина няколко пъти на дневно.

Рецепта 4

Листа от смрадлика 50 г
Листа от градински чай 50 г
Кора от дъб 50 г
Цвят от лайка 50 г
Стръкове от невен 50 г

Смесваме съставките и заливаме 2 супена лъжица листа от сместа с 500 мл студена вода. Кипваме и варим 10 мин. Когато отварата поизстине, прецеждаме и жабурим устната кухина няколко пъти на дневно.

Рецепта 5

Заливаме 1 супена лъжица цвят от лайка с 500 мл вряла вода. Варим 2 мин, оставяме отварата да поизстине и жабурим устната кухина 2-3 пъти дневно.

Рецепта 6

Стръкове от камшик 50 г
Цветове от лайка 50 г
Стръкове от синя тинтява 50 г
Стръкове от жълт кантарион 50 г
Стръкове от червен кантарион 50 г
Стръкове от бял равнец 50 г
Стръкове от подъбиче 50 г

Смесваме съставките и запарваме 2 супени лъжици от сместа в 500 мл вряща вода в продължение на 10 мин. Прецеждаме запарката, прибавяме 1 супена лъжица пчелен мед и варим още 10 мин. Пием по 80 мл три пъти на ден 10 мин. преди ядене, като затопляме леко запарката преди да я изпием.
16.05.2010 г. / recepty.bg
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2017