25.09.2017 година
Г
уша
  4559  |   0  
ГУША
Рецепта 1

• Стръкове от камшик 150 г
• Корени от блатен тъжник 60 г
• Исландски лишей 60 г
• Листа от градински чай 50 г
• Листа от орех 50 г
• Корени от бял оман 50 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят 5 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пият по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене. Вечер гушата се налага с печени ябълки от киселица. Вземат се и йодни препарати по указание на лекар.

Рецепта 2

• Листа от маточина 60 г
• Корени от дилянка 60 г
• Корени от блатен тъжник 100 г
• Цветове от глог 40 г
• Стръкове от комунига 40 г
• Ислански лишей 40 г
• Корени от бял оман 40 г
• Шишарки от хмел 50 г
• Листа от градински чай 30 г
• Корени от сладник 30 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят 5 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пият по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене.

Рецепта 3

• Ислански лишей 100 г
• Кори от дъб 30 г
• Листа от градински чай 50 г
• Дъбов лишей 30 г
• Стръкове от жаблек 50 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят 10 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пият по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене.

Рецепта 4

• Стръкове от червен кантарион 50 г
• Стръкове от бял равнец 50 г
• Кори от хининово дърво 50 г
• Корени от жълта тинтява 50 г
• Стръкове от камшик 100 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят 10 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пият по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене.

Рецепта 5

• Корени от дилянка 50 г
• Листа от маточина 50 г
• Листа от мента 50 г
• Стръкове от горицвет 50 г
• Стръкове от бял равнец 50 г
• Шишарки от хмел 40 г
• Цветове от лавандула 40 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 мл вряща вода. След като изстине, течността се прецежда и се пият по 100 мл 3 пъти на ден след ядене.
10.05.2010 г. / recepty.bg
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2017