29.03.2017 година
Х
епатит
  4006  |   0  
ХЕПАТИТ
ЧЕРЕН ДРОБ И ЖЛЪЧКА
ОБЩА УКРЕПВАЩА РЕЦЕПТА ПРИ ЧЕРНОДРОБНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Рецепта 1

• Листа от градински чай 20 г
• Листа от маточина 20 г
• Листа от майорана 20 г
• Листа от розмарин 20 г
• Семена от анасон 40 г
• Стръкове от босилек 10 г
• Семена от копър 10 г
• Листа от мента 10 г
• Стръкове от магданоз 10 г

Съставките се смесват и 1 супена лъжица от сместа се запарва в 300 мл вряща вода. След 10 мин. запарката се прецежда и се пие по 1 чаена чаша няколко пъти през деня, като се подслажда с пчелен мед. За подсилване на укрепващия ефект преди всяко ядене се взема и по 1 супена лъжица прясно изцеден сок от бъз.

ХЕПАТИТ

Рецепта 1

• Корени от кисел трън 60 г
• Корени от жълта тинтява 60 г
• Корени от ревен 50 г
• Стръкове от полски хвощ 50 г
• Стръкове от бяло подъбиче 50 г
• Стръкове от камшик 50 г
• Стръкове от глухарче 30 г
• Листа от мента 30 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят 6 мин.в 500 мл вода. Течността се прецежда. Пие се по 100 мл четири пъти на ден преди ядене. Закусва се с овесени ядки, към които са прибавени 1 чаена лъжичка пектин и сокът от половин лимон. След ядене да се изпива по 1 водна чаша сок от моркови или от дюли.

Рецепта 2

• Стръкове от камшик 150 г
• Стръкове от пчелник 50 г
• Стръкове от ревен 50 г
• Стръкове от синя тинтява 50 г
• Листа от мента 50 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят 5 мин. в 500 мл вода. Пият се по 100 мл четири пъти на ден преди ядене. Да се закусва с овесени ядки и да се взема по 1 супена лъжица от следната смес: 2 кг пчелен мед се смесват със 100 г пчелен прашец и 100 г шипково брашно.

Рецепта 3

• Стръкове от пчелник 20 г
• Стръкове от камшик 20 г
• Корени от ревен 5 г
• Листа от мента 40 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят 5 мин. в 400 мл вода. Пият се по 100 мл три пъти на ден 30 минути преди ядене.

Рецепта 4

• Корени от кисел трън 100 г
• Корени от кръвен здравец 100 г
• Плодове от хвойна 50 г
• Стръкове от полски хвощ 50 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят 5 мин. в 500 мл вода. Пият се по 100 мл четири пъти на ден преди ядене.

Рецепта 5

• Корени от кръвен здравец 100 г
• Стръкове от камшик 100 г
• Стръкове от полски хвощ 50 г
• Стръкове от синя жлъчка 50 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се 6 мин. в 500 мл вода. Пият се по 100 мл четири пъти на ден преди ядене.

Рецепта 6

Смесват се 25 г корени от цикория, 25 г корени кисел трън, 25 г корени радика, 25 г корени жълта тинтява, 25 г корени кръвен здравец, 50 г стръкове камшик.
2 с. л. от сместа се залива с 1/2 л вряща вода и се вари 10 минути. Отварата се пие по 100 мл 4 пъти дневно преди ядене.

ХРОНИЧЕН ХЕПАТИТ

Рецепта 1

• Стръкове от змийско мляко 80 г
• Стръкове от полски хвощ 80 г
• Стръкове от синя жлъчка 30 г
• Корени от синя жлъчка 30 г
• Стръкове от глухарче 30 г
• Кори от корените на кисел трън 25 г
• Листа от мента 25 г
• Стръкове от червен кантарион 25 г
• Корени от жълта тинтява 50 г

Съставките се смесват и 2 супени лъжици от сместа се варят 5 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пие по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене.

Рецепта 2

• Кори от корени на кисел трън 100 г
• Корени от жълта тинтява 50 г
• Корени от ревен 50 г
• Стръкове от полски хвощ 30 г

Съставките се смесват и 1 супена лъжица от сместа се вари 10 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пие по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене.

Рецепта 3

• Листа от мента 60 г
• Стръкове от камшик 60 г
• Корени от жълта тинтява 40 г
• Корени от синя жлъчка 40 г
• Корени от ревен 40 г
• Корени от гръмотрън 40 г
• Стръкове от жълт кантарион 20 г
• Цветове от жълт смил 20 г

Съставките се смесват и 1 супена лъжица от сместа се вари 10 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пие по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене.

Рецепта 4

Смесват се 15 г стрък от жълт кантарион, 15 г цвят от жълт смил, 30 г листа от мента, 20 г корени от ревен, 20 г корени от цикория, 20 г корени от гръмотрън, 20 г стръкове от пчелник.
2 с. л. от сместа се сипват в 500 мл вода и се варят на умерен огън 5-10 минути. Отварата се приема по 100 мл 4 пъти дневно преди ядене, а вечер се взима 1 с. л. пектин.
10.05.2010 г. / recepty.bg
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2017