19.01.2017 година
П
ростатит
  4003  |   0  
ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПРОСТАТАТА - ПРОСТАТИТ
Рецепта 1

• Листа от жиловлек 100 г
• Семена от ечемик 100 г
• Коренища от пирей 80 г
• Дръжки от вишни 50 г
• Царевична коса 50 г
• Корени от бял оман 50 г
• Листа от мечо грозде 70 г
• Стръкове от хвощ 70 г
• Плодове от хвойна 70 г
• Семена от лен 40 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят10 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пият по 100 мл четири пъти на ден преди ядене.

Рецепта 2

• Плодове от магданоз 40 г
• Корени от гръмотрън 40 г
• Листа от жиловлек 40 г
• Стръкове от ветрогон 40 г
• Цветове от слез 30 г
• Листа от мечо грозде 30 г
• Семена от коноп 30 г
• Кори от леска 30 г
• Листа от бреза 30 г
• Стръкове от поветица 50 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят10 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пият по 100 мл четири пъти на ден преди ядене.

ХИПЕРТРОФИЯ НА ПРОСТАТАТА

Рецепта 1

• Листа от леска 100 г
• Стръкове от жълт енчец 50 г
• Семена от коноп 50 г
• Стръкове от хвощ 50 г
• Цветове от глог 40 г
• Цветове от слез 40 г
• Стръкове от ветрогон 40 г
• Счукани семена от пъпеш 40 г
• Семена от магданоз 40 г
• Листа от червена боровинка 40 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят10 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пият по 100 мл четири пъти на ден преди ядене. Отделно след ядене се пият по 100 мл отвара, приготвена от 1 чаена чаша семена от ечемик, сварени в 2,5 л вода. Ечемичените зърна се варят, докато се разпукат. Изврялата вода се долива. Отварата се съхранява на хладно място.

Рецепта 2

• Кори от корени на кисел трън 100 г
• Семена от коноп 100 г
• Семена от лен 50 г
• Стръкове от пчелник 50 г
• Корени от гръмотрън 50 г
• Коренища от пирей 50 г
• Семена от целина 60 г

Съставките се смесват. 2 супени лъжици от сместа се варят10 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пият по 100 мл четири пъти на ден преди ядене.
10.05.2010 г. / recepty.bg
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2017