11.12.2019 година
1564339898.swf
Б
олежки
  9701  |   0  
Невен ме излекува от язва
Oт 8 години живея с диагноза язва на стомаха и дванадесетопръстника. В началото ми беше много тежко, но благодарение на медикаментите и различни други методи на лечение болките станаха все по-редки, макар че и сега от време на време имам пристъпи. Лекарят ми каза, че старата язва се е затворила, но остават причините, които са я предизвикали. Затова трябва тя да се лекува. Най-ефикасното лекарство го открих сама - това е настойка от невен.

1 с. л. сухи цветове на невена (тъй като не го отглеждам вкъщи, купувам от аптеката) се заливат с чаша гореща вода. Течността се нагрява на водна баня под капак 10 минути. След това се оставя да кисне също под капак половин час. Прецежда се и се пие по 1/2 чаша 3-4 пъти на ден между храненията.

Тази настойка помага при всяка киселинност на стомашния сок, успокоява възпалителните процеси на слизестата обвивка на стомаха и дванадесетопръстника, не позволява да се образува нова язва, много бързо прогонва пристъпите на болка. Започвам да я пия, когато чувствам настъпването на пристъпите и продължавам приема 1 седмица. За профилактика пия тази настойка между сезоните. Понякога най-простите неща, които са до теб, помагат много повече, отколкото прехвалените модерни средства.
16.05.2016 г. / Соня Михова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019