Кулинарни рецепти » Вино от бъз /газирано/

 Вино от бъз /газирано/

Продукти:

• 3 клончета добре разцъфнал бъз
• 500 г захар
• 125 мл оцет /5%/
• 1 лимон
• 5 л вода

Начин на приготвяне:

Слагаме бъзовите клончета в глинен, порцеланов или стъклен съд (буркан или дамаджана), добавяме лимона, нарязан на кубчета, оцета и захарта и затваряме добре.

Когато забележим, че захарта се е разтопила, наливаме кипналата вода и разбъркваме. След три дни прецеждаме и наливаме виното в бутилки. Може да се пие след 10 дни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало