Продукти:
• 1 кг къпини
• 3 л водка
• 2 г карамфил
• 2 г канела
• 700 г захар
• 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Заливаме с водката къпините заедно с подправките и киснем 15 дни в добре затворен съд, като разклащаме често.Сваряваме сироп от захарта и водата и го оставяме да изстине.
Пасираме къпините, както са във водката и прецеждаме. Смесваме с изстиналия сироп, разбъркваме и наливаме в сухи бутилки.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...