Кулинарни рецепти » Ромови топчета

 Ромови топчета

Продукти:

• 2 твърдо сварени жълтъка
• 1 к.ч. пудра захар
• 100 г краве масло
• 2 с.л. ром

За втората смес:

• 150 г смлени орехови ядки
• 2 к.ч. пудра захар
• 20 г шоколад
• 2 с.л. ром
• 1 белтък
• 1 ванилия

За овалване:

• кокосово брашно /или смлени орехи/
• шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:

Пасираме сварените жълтъци, докато са още топли и ги смесваме със захарта, рома и разбитото на пяна масло. Оформяме 35 топчета и ги слагаме в хладилника.

Разбиваме белтъка, прибавяме рома, захарта, орехите, настъргания шоколад, ванилията и разбъркваме добре. Разделяме сместа на 35 парчета. Разплескваме всяко върху дланта си и увиваме в него топче от жълтък.

Овалваме всяко от приготвените топчета наполовина в кокосово брашно /смлени орехи/, наполовина в шоколадови пръчици /или настърган шоколад/. Слагаме топчетата в хартиени капсули.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало