Продукти:
• 1 пакет кори за баница
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 100-150 г смлени орехи
• 1 пакет царевичен гриз
• 350 мл лимонада
• 2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Сипваме царевичния грис в половината от олиото и пържим десетина минути, като внимаваме да незагори. След това го разбъркваме с орехите.
Разпределяме по малко от тази смес върху всяка кора и поръсваме отгоре със захар, олио и лимонада. Завиваме корите на рула и ги подреждаме в намаслена тавичка.
Печем баницата в умерено силна фурна.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...