Кулинарни рецепти » Картофи с юфка

 Картофи с юфка

Продукти: (за 6 порции)

· 500 г картофи
· 1 глава лук
· 250 г юфка
· 3-4 с.л. олио
· 1 бучка /колкото орех/ краве масло
· 1 ч.л. червен пипер
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме картофите и също ги запържваме. Наливаме малко вода, поръсваме червения пипер и задушаваме на умерен огън.

Когато картофите омекнат и почти се размият, прибавяме юфката, която сме сварили в подсолена вода и сме попарили със сгорещеното масло. Задушаваме още 2-3 мин като непрекъснато бъркаме. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало