Градина » Превърнете храста бегония в дръвче

 Превърнете храста бегония в дръвче

Хибридните сортове високи бегонии (Begonia elatior hybriden) са известни преди всичко като храстовидни саксийни растения. От тях обаче можете да си направите миниатюрно дръвче. Докато бегонията не се е разраснала още силно, насочете филизите й нагоре, като ги прикрепите към подходящи опори. Ако се грижите добре за растението, то ще ви очарова всеки ден не само с интересната си форма, но и с продължителния си цъфтеж.
Растенията не са зимоустойчиви. Отглеждат се като едногодишни или многогодишни. Отглеждането като многогодишни е по-трудно поради недостатъчно добре усвоен начин за осигуряване на необходимите условия. Тази бегония се развива добре при температура 22-24 градуса и не по-ниска от 16 в периода след прецъфтяване. Изискват интензивно осветление, но не и пряко слънчево огряване, умерено и редовно поливане, намалено при температура под 20 градуса.
Почвата трябва да е лека по механичен състав, със слабо кисела реакция, богата на хранителни вещества. Препоръчва се смеска от листовка, прегорял оборски тор, торф и пясък в съотношение 2:2:1:1.

Автор: Лили Петрова

Представяме Ви:

Всички растения наесен се завиват

Разходете се из градината си и проверете дали всички чувствителни растения са предпазени от студовете, които, както знаем, много често настъпват без предупреждение. Храстите на розите трябва да се ...

Летният люляк се сади наесен

Будлеята (Buddleia) или летният люляк е род екзотични храсти, които обединяват повече от 100 вида, разпространени предимно в тропическите и субтропическите региони на планетата. Не всички видове будле...

Особености на лятното присаждане

Като общоприето правило за начало на присаждането се приема времето от средата на юли до края на август. Това обаче води до някои икономически и технически трудности. Първо, площта на питомника стои...

Сега пиперът се нуждае от специални грижи

Пиперът може да се отгледа в оранжерии, може и на открити площи като ранен или като средно ранен. От любителите най-предпочитаният е средно ранният. Реколтата от него се използва както пряко в кухнята...

Начало