Повечето от отглежданите в стаите растения са известни и красиви. Бовиеята не е нито едното, нито другото – тя се среща рядко и е само много оригинална. Голямата луковица, която се показва на повърхността, пуска през зимата разклоняващи се стъбла. Преди стъблата да умрат в края на пролетта, за кратко се появяват листа и малки зеленикави цветове.
Тайните на успеха
Температура: Хладно или умерено топло – около 10ºС.
Вода: Умерено осветено място, но далеч от пряка слънчева светлина.
Вода: През по-голямата част от годината поливайте оскъдно; когато през зимата стъблата започнат да растат, почвата трябва да е влажна; не поливайте през лятото.
Влажност на въздуха: Не е необходимо да пулверизирате.
Размножаване: Отделете новите луковички при пресаждане.
През годината фасулевият зърнояд развива 4-5 поколения - едно на полето, останалите по време на съхранението. В долапите и складовете неприятелят намира много благоприятни условия за развитие и нанася...
Кулинарните качества на картофите включват такива показатели като разваримост, окраска на месото, вкус, форма на клубените. Физическите и химическите изменения, които идват от кулинарната обработка на...
Сигурно сте виждали как от малка висяща кошничка стърчат мощни зелени еленови рога. Това е забележителната папрат платицерум (Platycerium) - най-едрата, най-необикновената и най-красивата от папратите...
Сачмянката е болест по костилковите овощни видове. Причинява се от гъбичка (Stigmina carpophilum). Външно се проявява в своеобразно надупчване на листата, сакаш са пронизани от сачми. Оттук идва и име...