Продукти:
• 6 яйца
• 2 к.ч. захар
• 3 к.ч. нарязани на кубчета круши
• 2 1/2 к.ч. брашно
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 к.ч. нарязани орехи
• масло за намазване
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер яйцата и захарта, прибавяме крушите, канелата и брашното, размесено с бакпулвера.
Разбъркваме всички продукти с лъжица и изсипваме в обилно намазана с масло тава. Поръсваме сладкиша с орехите и печем в предварително загрята умерено силна фурна.
Още в древни времена крушите са сe радвали на особена почит, ненапразно Омир ги е възпял в своята “Одисея”. От фрески и стари писания научаваме, че те неотменно са присъствали върху трапезата на бога...
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
От незапомнени времена то храни и лекува хората. Още Питагор е писал: „Зелето постоянна бодрост и ведро настроение на духа.” Тогавашните лекари го препоръчвали на децата, за да не боледуват, а съвреме...
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...