Продукти:
• 500 мл бяло вино
• 250 мл портокалов ликьор
• 250 мл ябълков сок
• 200 мл газирана минерална вода
• 100 г захар
• 500 г добре узрели праскови
• половин лимон
• 4-5 с.л. малини /червени боровинки, цариградско грозде/
Начин на приготвяне:
Избираме праскови без мъх, т.нар. “нектарини”, измиваме ги добре, отстраняваме костилките и с помощта на къдраво ножче изрязваме от тях различни фигурки.
Слагаме фигурките в голям съд и наливаме содата, в която сме разтворили захарта, ликьора и ябълковия сок. Оставяме сместа да престои 1 час на хладно.
Прибавяме добре изстуденото вино и разпределяме коктейла в чаши за боле. Отгоре гарнираме с лимонови колелца и пресни малини.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...