22.10.2017 година
Б
иопрогноза
  45  |   0  
Биопрогноза за периода 20-26 октомври
През разглеждания от нас период е възможно да има известно влошаване на здравето при страдащи от хроничен или често повтарящ се колит. Важно за хората с този проблем е да спазват диета, бедна на пържени, пушени и пикантни ястия, а също и на алкохол, кафе и газирани напитки. На страдащите от колит привържениците на лечението с пчелни продукти препоръчват няколкократното дневно изпиване на по 10-15 капки клеева тинктура с невен. Прополисът и невенът са богати на вещества, упражняващи силно епителотонично, противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Със същата цел е добре да се пият запарки от цветове от лайка, роза и липа, от стръкове от жълт кантарион, мащерка, риган и босилек, от листа от маточина и мента и др. Към края на периода е възможно да зачестят оплакванията от главоболие и общо неразположение при хора с по-лабилна нервна система. От полза за тях ще бъде приемането 2-3 пъти дневно на по една капсула от хранителната добавка Антистрес Фитолек. Съдържащите се в нея магнезий, цинк, витамин В6 и екстракти от валериана, лайка, мента, пасифлора и жълт кантарион спомагат за балансиране на нервните процеси и за премахване на нервното напрежение. По този начин се постига облекчаване на всички оплаквания, дължащи се на повишеното нервно напрежение. От полза при дисбаланс на нервната система ще бъдат и разходките сред природата, умерените по времетраене и интензивност физически натоварвания и практикуването на техники за самоотпускане, базиращи се на медитация и автогенен тренинг. Разбира се, важно е да се ограничат месото, силните подправки и съдържащите кофеин напитки, тъй като те действат превъзбуждащо на нервната система.
20.10.2017 г. / д-р ДАРИНКА РУСЕВА, специалист по вътрешни болести и хомеопатия, GSM 0888 718439, www.phytolek.com
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2017