Кулинарни рецепти » Испански шоколадин

 Испански шоколадин

Продукти: (за 2 чаши)

• 70 г натурален шоколад
• 2 ч.ч. вода
• 2 ванилии
• 1/2 ч.л. канела на прах

Начин на приготвяне:

Начупваме шоколада на парченца и го слагаме в малко вода на слаб огън да се разтопи.

Когато стане гъста течност, прибавяме останалата вода и ванилиите. Варим още 10 минути, снемаме от огъня, разбиваме на пяна, наливаме в чашите и поръсваме с канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало