Кулинарни рецепти » Разядка

 Разядка

Продукти:

• 2 кг зелени домати
• 2 кг чушки
• 2 кг картофи
• 1 ч.ч. олио
• 1-2 връзки копър
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките и ги прекарваме през месомелачка заедно с изпечените домати. Сгорещяваме олиото и леко поизпържваме сместа. Оставяме да изстине и я смесваме със сварените и пасирани картофи. Поръсваме със сол и копър, разбъркваме и разливаме ястието в малки бурканчета. Затваряме и стерилизираме 5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало