Кулинарни рецепти » Чебуреки

 Чебуреки
(Грузия)

Продукти:

• 1,1 кг брашно
• 2 ч. ч. вода
• 2 ч. л. сол
• 2 жълтъка

За плънката:

• 800 г кълцано или мляно овнешко (шилешко) месо
• 150 г кромид лук
• 1/2 ч. л. млян черен пипер
• 1 к. ч. топла вода
• 150 г олио
• сол

Начин на приготвяне:

Пържим месото в малко олио заедно с нарязания на ситно лук. Поръсваме го със сол и черен пипер, наливаме водата и разбъркваме добре плънката (плънката може да се приготви и сурова, без да се пържи).

От брашното, водата и солта месим средно твърдо тесто - като за юфка, разточваме го на кора с дебелина 2 мм и изрязваме питки, големи колкото чинийка от сервиз за чай.

Мажем питките с жълтък, пълним ги с каймата, прегъваме ги на две, защипваме добре краищата им с пръсти и ги пържим в предварително сгорещеното олио. Сервираме ги топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало