Кулинарни рецепти » Пирожки с грах

 Пирожки с грах

Продукти:

• 3 ч. ч. брашно
• 1 к. ч. масло
• 1 средна глава ситно нарязан лук
• 1 ч. ч. сварени и нарязани на кубчета картофи
• 1 ч. ч. сварен грах
• 1 ч. л. настърган джинджифил
• 1 ч. л. настърган корен от хрян
• олио, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното с 1 щипка сол и го претриваме с маслото. Добавяме около 1/2 ч. ч. вода и омесваме тесто. Месим 4-5 минути и оставяме за около час да почине.

През това време загряваме 1 с. л. олио и задушаваме лука за 4-5 минути. Прибавяме картофите и граха и всички подправки. Разбъркваме добре и сваляме съда от огъня.

Разделяме тестото на 16 равни части. Всяка част оформяме на топка и я разточваме на кръгла кора. Прегъваме кората на две и разточваме леко получения полукръг.

Слагаме от граховата плънка и сгъваме тестото над плънката така, че то да е увито около нея и да се получи триъгълна форма. Намокряме краищата на кората с вода и ги слепваме.

Загряваме повече олио и изпържваме пирожките в него, докато добият златист цвят - около 2,5 минути. Отцеждаме ги от олиото и ги сервираме горещи с пресни зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало