Кулинарни рецепти » Мекици с козуначено тесто

 Мекици с козуначено тесто

Продукти:

• 500 г бяло брашно
• 1 пакетче прясна мая
• 2 яйца
• 100 мл олио
• 120 мл прясно мляко
• 100 г захар
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Поставяме брашното в купа, правим кладенче в средата му и го оставяме на топло. Натрошаваме маята и я размиваме с малко от млякото, 1 щипка захар и стиска брашно. Тази кашица похлупваме и оставяме на топло да втаса.

Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме останалото топло мляко. Изсипваме в кладенчето втасалата мая и яйчената смес. Замесваме тесто, като прибавяме постепенно мазнината.

Покриваме тестото с кърпа и го оставяме леко да втаса. Разточваме от него кора, дебела около 1 см, и изрязваме кръгове с чаша. Промушваме ги с пръст в средата и изпържваме от двете страни. Мекиците поднасяме, докато са още топли, поръсени с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало