Кулинарни рецепти » Пълнена погача

 Пълнена погача

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 500 г патладжани
• 500 г домати
• 3 глави лук
• 2-3 чушки
• 1-2 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 4-5 яйца
• 60 г краве масло
• 3 с.л. олио (зехтин)
• магданоз, мащерка, босилек
• черен пипер, сол
• 1 голяма погача (можем и сами да я омесим)

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките на кръгчета, патладжаните - на кубчета, чушките - на парченца, а лука - на ситно. Доматите обелваме и настъргваме на ситно.

Всички зеленчуци задушаваме в олиото и малко вода, подправяме с пресования чесън, накълцаните пресни подправки, дафиновия лист, черен пипер и сол. Варим до изпаряване на течността.

Издълбаваме погачата в средата и я пълним със зеленчуковата смес.

Изпържваме яйцата на очи в масло и ги разпределяме върху пълнената погача.

От вътрешността на погачата правим трохи и ги изпържваме в маслото до златисто - да хрупат. С тях поръсваме яйцата на очи върху погачата. По желание поръсваме с червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало