Кулинарни рецепти » Супа от риба с галушки

 Супа от риба с галушки

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г филе от риба
• 1-2 връзки корени за супа
• половин глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. грис
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• лимонов сок
• настъргана лимонова кора
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно корените за супа и ги задушаваме в олиото.

Нарязваме рибеното филе на по-дребни парчета и го варим в 6 ч.ч. подсолена вода, докато се развари. След това го претриваме през сито и го смесваме с галетата, гриса, едното яйце, черен пипер и сол на вкус, а бульона прецеждаме и прибавяме към задушения зеленчук.

С намокрена лъжица оформяме галушки от рибното месо и ги пущаме във врящия бульон. Когато галушките изплуват на повърхността, отстраняваме супата от огъня, застройваме с разбитото яйце и лимоновия сок и подправяме с лимоновата кора.

Преди поднасяне прибавяме кравето масло, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало