Кулинарни рецепти » Дроб сарма със спанак в гювечета

 Дроб сарма със спанак в гювечета

Прoдукти:

• агнешки бял и черен дроб, сърцето
• 500-600 г спанак
• 1 к.ч. масло
• 2 връзки пресен зелен лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• сол
• магданоз
• джоджен
• 1 и 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 2-3 яйца

Начин на приготвяне:

Задушаваме сварените и нарязани на ситно агнешки карантии, след което добавяме нарязания спанак и бъркаме, докато омекне.

Слагаме нарязания лук, ориза и червения пипер. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен. Наливаме от бульона и разпределяме сместа в гювечета.

Заливаме всяко с разбитите с киселото мляко яйца. Печем в умерена фурна около 30 минути. Поднасяме с кисело мляко и зелена салата.

Автор: Малина Симеонова

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало