Кулинарни рецепти » Шкембе с лук

 Шкембе с лук

Продукти:

• 800 г шкембе
• 4 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 1/2 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме шкембето. Бланшираме го в кипяща вода и го нарязваме на малки късчета, които слагаме в тенджера под налягане. Сипваме вода, колкото да го покрие, кипваме на огъня и изливаме водата.

Прибавяме ситно нарязания лук, подправяме с черен пипер и сол и наливаме вода, която да покрие продуктите. Затваряме тенджерата и я слагаме на огъня. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. После отцеждаме бульона, като оставяме шкембето в тенджерата.

Размиваме брашното в малко мляко и 1 с.л. горещ бульон. Сипваме го при шкембето, доливаме останалото мляко и кипваме на огъня, като непрекъснато бъркаме. Варим 2-3 мин в отворена тенджера, след което поръсваме още черен пипер и сол и добавяме малко бульон, ако е необходимо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало