Кулинарни рецепти » Черен дроб с гъби

 Черен дроб с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешки дроб
• 200 г гъби
• 3 глави лук
• 1 ч.ч. вино
• олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на филийки, които нареждаме в тавичка. Гъбите също правим на филийки, поръсваме ги с черен пипер и слагаме върху парчетата дроб.

Нарязваме лука и с него покриваме дроба и гъбите. Заливаме с олиото, водата и виното и печем в силна фурна.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало