Кулинарни рецепти » Суфле от мозък

 Суфле от мозък

Продукти: (за 2-3 порции)

• 300 г телешки мозък
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• 150 г кашкавал
• настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изкисваме мозъка и го сваряваме в малко количество подсолена и подкиселена вода. След като изстине го почистваме от ципите, нарязваме го на ситно и го задушаваме в половината от маслото.

От останалото масло и брашното приготвяме светла запръжка. Разбиваме жълтъците с млякото, сипваме ги в изстиналата запръжка и подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол. Внимателно съединяваме с белтъците, които сме разбили с малко оцет и сол.

Заливаме мозъка с така приготвения сос, разбъркваме и прехвърляме сместа в намаслена и поръсена с галета тавичка. Заглаждаме, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 10-15 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало