Кулинарни рецепти » Пържено шкембе

 Пържено шкембе

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг телешко шкембе
• 1 пакетче краве масло
• сол
• брашно за замазване на капака.

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме добре шкембето и посоляваме. Слагаме го в разлата тенджера, заливаме със студена вода, захлупваме добре и замазваме капака на тенджерата с тесто. Слагаме в умерено слаба фурна и задушаваме 3-4 часа.

Изваждаме омекналото шкембе, нарязваме го на четвъртити парчета и го слагаме в тиган със сгорещена мазнина да се запържи до леко зачервяване. Поръсваме опърженото шкембе с червен и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало