Кулинарни рецепти » Кнедли от черен дроб

 Кнедли от черен дроб
/Австрия/

Продукти: (за 1 порция)

• 150 г черен дроб
• 100 г бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 с.л. настърган лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. мазнина
• 2-3 с.л. галета
• риган, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме черния дроб на много малки парченца.

Запържваме в 2 с.л. мазнина настъргания лук и ситно нарязания магданоз. Прибавяме дроба, накиснатия в млякото и изстискан хляб, яйцето и подправките и бъркаме, докато получим еднородна смес. Добавяме толкова галета, че да можем да оформяме кнедли.

Похлупваме сместа и я оставяме да престои 30 мин, след което с мокри ръце оформяме кнедли с големината на орех и ги пускаме за 10-12 мин във врящ месен бульон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало