Кулинарни рецепти » Език с грах

 Език с грах

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г език
• половин пакетче краве масло
• 1 буркан консервиран грах
• 1 малко бурканче мариновани гъби
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода.

Отцеждаме граха от водата и го задушаваме няколко минути заедно с маслото, сол и черен пипер на вкус. Отделно отцеждаме гъбите, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.

Нарязваме сварения език на филийки, които нареждаме в средата на чиниите за сервиране. Около езика разстиламе задушения грах, а в единия край на чиниите сипваме по малко от гъбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало