Кулинарни рецепти » Дроб на скара

 Дроб на скара

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г черен дроб
• 200 г пушени гърди
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол, черен пипер

За гарнитурата:

• 100 г пушени гърди
• 2-3 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 кг моркови
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на тънки филийки, които киснем 2 часа в прясното мляко. Отцеждаме и завиваме всяка филийка плътно в тънък резен пушени гърди. Забождаме с клечка за зъби и печем на скара до равномерно поруменяване на гърдите. Поръсваме със сол и черен пипер. Държим на топло място.

Нарязваме на ситно гърдите за гарнитурата и в тенджера под налягане ги задушаваме 10 мин заедно с нарязания на ситно лук, олиото и 1 к.ч. вода. Към стопения лук прибавяме морковите, нарязани на колелца, солим, заливаме с 1 к.ч. топла вода и задушаваме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало