Кулинарни рецепти » Яхния от миди

 Яхния от миди

Продукти: (за 2-3 порции)

• 30 миди
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• 8-10 зърна черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Варим мидите на силен огън, докато се разтворят. Изваждаме ги от черупките.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Сипваме леко препеченото брашно и го позапържваме. Прибавяме мидите, ситно нарязания чесън и черния пипер.

Наливаме виното и 1 ч.ч. от бульона, в който сме варили мидите. Посоляваме, захлупваме и готвим 30 мин на слаб огън. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало