Кулинарни рецепти » Мариновани рибки

 Мариновани рибки

Продукти:

• 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/
• 1 1/2к.ч. олио
• 200 г гъби
• 2 доматчета
• 1 1/2к.ч. бяло вино
• 1 голяма глава лук
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 2 карамфилчета
• 2 с.л. магданоз
• мащерка
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибите. Подсушаваме ги с кърпа и с помощта на остър нож правим надлъжни разрези. Натриваме ги със сол и черен пипер и ги изпържваме в част от мазнината.

Попарваме доматите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги нарязваме на парченца. Нарязваме лука на ситно и го изпържваме в останалото олио. Прибавяме нарязаните на парченца гъби, доматите, половината от ситно нарязания магданоз. Наливаме виното и лимоновия сок, посоляваме и прибавяме подправките. Кипваме на огъня и заливаме рибата.

Отново кипваме, след което задушаваме ястието 5 мин в умерено загрята фурна. Поднасяме рибата студена, поръсена с останалия ситно нарязан магданоз.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало