Кулинарни рецепти » Македонски гювеч

 Македонски гювеч

Прoдукти:

• 1 голяма кисела зелка
• 1 пиле с дреболии
• 3-4 македонски наденички
• 3-4 глави лук
• 1ч.ч. ориз
• 1ч.ч. олио
• червен и черен пипер
• 1 ч.ч. бяло вино
• 100 г стафиди
• чубрица, джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и посоляваме пилето. В част от загрятото олио задушаваме нарязания лук, а след това прибавяме ситно нарязаните дреболии и ориза. Слагаме червен пипер, малко топла вода и задушаваме за 5-6 минути. Прибавяме стафидите, подправките и с тази смес пълним пилето.

На дъното на керамичен съд слагаме пласт от нарязаното кисело зеле, върху него пилето, а наоколо редим наденичките. Покриваме месото с останалото зеле, наливаме виното и другата част от олиото. Захлупваме съда и печем в умерена фурна до пълна готовност.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало